Robbanás történt Óbudán ma hajnalban

Egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, amikor szerdán hajnalban lerobbant Budapesten a Tímár utcában egy épület felső szintje – tájékoztatta a helyszínen az MTI-t az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. Gázrobbanás történhetett.

 

 

Veres Péter elmondta: a detonációt követően 22 embert kellett kitelepíteni az életveszélyessé vált háromszintes tetőteres épületből, közülük 13-at ideiglenes szálláson helyezett el a III. kerületi önkormányzat. A szemben lévő társasházból kimenekült 33 ember már visszatérhetett otthonába.

A katasztrófavédők, illetve a mentésben részt vevő egységek továbbra is keresnek két embert. Ők a felső szinten lévő  lakásban laknak, ám nem lehet tudni, hogy a robbanás idején otthon tartózkodtak-e. A tűzoltók ugyanis nem “férnek hozzá” az életveszélyessé vált épülethez, amelynek nem lehet rálépni a födémszerkezetére.

A Tímár utcát teljes egészében lezárták, az épület állékonyságát szakértő fogja megvizsgálni. A romok eltakarítása akár napokat, heteket is igénybe vehet – mondta a kirendeltségvezető.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy az épület előtti utcát, illetve az ott parkoló gépkocsikat törmelék, leszakadt födémszerkezeti elemek borítják. Az éjjel két órakor bekövetkezett robbanást követően még 7 órakor is por szállt a környéken, amely a környező utcákban parkoló gépkocsikat is beborította. Az épületből hatalmas, helyenként több mázsás szerkezeti elemek lógnak az utca fölé. A kémények, tetőszerkezeti elemek szabadon állnak.

Az MTI a helyszínen azt az információt kapta, hogy a szerencsétlenséget valószínűleg gázrobbanás okozta.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.