Robbanás Óbudán – Megkezdték az eltünt két ember keresését

A Hunor mentőcsapat tagjai megkezdték az óbudai házrobbanásban eltűnt két ember keresését szerda délben – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A bontási munkák megkezdése miatt biztonsági okokból lezárták a Pacsirtamező utcát.

 

 

Korábban nehezítette a mentési munkálatokat, hogy az épületet csak gépekkel lehetett megközelíteni az időről időre utcára omló épületrészek miatt. A romos épületbe a Hunor mentőcsapat tagjain kívül már a tűzoltók is bejutottak. A Hunor mentőcsapat 25 tagja három keresőkutyával és speciális műszerekkel érkezett a helyszínre.

Nem sokkal szerda dél előtt biztonsági okokból teljes szélességében lezárták a nagy forgalmú Pacsirtamező utcát, az útszakaszon a Budapesti közlekedési központ (BKK) buszai sem közlekednek. A lezárásra a bontási munkálatok megkezdése miatt volt szükség; a szakemberek jelenleg ennek a tervein dolgoznak.

A III. kerületi önkormányzat a honlapján arról tájékoztatott, hogy négy embernek, köztük egy házaspárnak biztosítottak átmeneti lakhatást és további kilenc lakó ideiglenes elhelyezését oldották meg. Az önkormányzatnak hat szükséglakása van hasonló esetekre.

Az épület előtt parkoló – valószínűleg totálkáros – autókat az önkormányzat költségén a közterület-felügyelet Pók utcai telephelyére szállítják, s a rendszámok alapján értesítik a tulajdonosokat. Közölték azt is, hogy az omlásveszély miatt lezárják a forgalom elől a Pacsirtamező utca Perc utca és Nagyszombat utca közötti szakaszát is, a területet munkaterületté nyilvánították.

Puskás Péter III. kerületi alpolgármester a helyszínen azt mondta, az önkormányzat a lakók segítségére lesz a romeltakarításban, helyreállításban, kárrendezésben egyaránt.

A történt robbanás miatt a 9-es, a 29-es és a 86-os buszok ismételten terelve közlekednek, a Kiscelli utca és a Tímár utca megállók kimaradnak.

Szerda hajnalban feltehetőleg gázrobbanás történt a III. kerületi Tímár utca egyik házában. A robbanásban a ház legfelső két szintje gyakorlatilag leomlott. A mentők egy súlyos sérültet vittek el a helyszínről.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.