James Cameron bejelentette, hogy egyszerre három “Avatar” folytatáson dolgoznak

James Cameron elmondta, hogy az “Avatar” projekt most már akkora, hogy nem győzi egyedül. A 20th Century Fox bejelentette csütörtökön, hogy a tervezett kettő helyett immáron három folytatáson dolgozik a rendező és csapata. A 2009-es első rész  minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett a globális értékesítési listákon 2,78 milliárd dollárral.

 

 

 

Az eredeti terve helyett, hogy egyedül írja a folytatást, Cameron megbízott egy forgatókönyvíró csapatot is a munkával: Josh Friedman (“War of the Worlds”), Rick Jaffa, Amanda Silver (“Rise of the Planets of the Apes”) és Shane Salerno (“Savages”).

2014-ben kezdődik a gyártás és mindhárom folytatást egyszerre forgatják majd.

Így a rajongóknak még sokáig kell várni az új részekre.

Az első folytatást 2016 decemberére tervezik bemutatni. A másik két film 2017, illetve 2018 decemberében következne. A filmeket a Cameron és Jon Landau Lightstorm Entertainment fogja gyártani, Joe Letteri és Peter Jackson Weta Digital dolgozik majd a vizuális hatásokon.

“Rá kellett jönnöm a folytatás írása közben, hogy a történet, a karakterek sokkal gazdagabbá váltak, mint vártam. Nyilvánvalóvá vált, hogy két film nem lenne elég hogy mindent megmutasson, amit szerettem volna!” mondta Cameron nyilatkozatában. “És, hogy segítsenek nekem, hogy együtt gazdagítsuk ezt az univerzumot, örömmel hívtam a fedélzetre Amanda-t, Ricket, Shane-t és Josht – akiket mindig is csodáltam -, hogy csatlakozzanak hozzám a filmek forgatókönyvének munkálataiban.”

Jim Gianopulos a 20th Century Fox elnöke hozzátette: “A stúdió legmagasabb prioritású ügye és számomra is a legnagyobb öröm biztosítani, hogy Jim folytathassa és bővíthesse vízióját az Avatar világáról. Jim Cameron terveinek meghökkentő gazdagsága, csodálatos fantáziavilága lenyűgöz minket.”

(http://www.latimes.com/entertainment/movies/moviesnow/la-et-mn-james-cameron-avatar-sequels-20130801,0,6518554.story)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.