Összefognak a világ Unalmasai

Küldöttség látogatott az ausztráliai Unalmas városból a skóciai Unalomba, nevezetesen Blandből Dullba, hogy érdekesebbé tegye hétköznapjait és megtárgyalja a testvérvárosi viszony kialakításának lehetőségét.

 

A skóciai Dull (jelentése Unalom) már “fivéri” viszonyt létesített az amerikai Boringgal, amelynek jelentése magyarul szintén Unalmas, akárcsak az ausztrál Blandé. A 6 ezer lelkes városka az amerikai Unalmassal is testvéri viszonyra törekszik, hogy érdekesebbnek tűnhessen és ennek révén felkelthesse a turisták figyelmét, először azonban – a múlt héten – a skót Dull-lal tárgyalt.

A bland az ausztrál angolban jelent unalmast, a britben fűszerezetlent, nem fertőzöttet, nyájast és gúnyost egyaránt. A város egy cseppet sem unalmas emberről kapta nevét, William Blandről, aki brit orvos volt, ám párbajban megölt egy tengerészt Indiában, ezért fegyencként 1814-ben Ausztráliába toloncolták. Idővel kegyelmet kapott, a gyarmati élet oszlopos támasza lett, ő alapította meg az Ausztráliai Orvosi Kamarát.

Ami a három “unalmas” település kapcsolatait illeti, a skóciai Pertshire-ben lévő Dull és az oregoni Boring tavaly augusztus 9-én fogadta egymást testvérré. A közelgő évfordulón Boring politikusai hivatalosan “Unalmas és Unalom nappá” akarják kikiáltani augusztus 9-ét és persze megünnepelni az eseményt.

Hogy pontosan mivel fogják, azt még nem tudni, a The Daily Telegraph című brit lap azonban megjegyzi, hogy jó példaként szolgálhat a brit Unalom Konferencia (Boring Conference), amelyből már a harmadikat tartották tavaly York Hallban. Megvitatandó témáknak a lehető legunalmasabbakat választották, így például a villanypóznák világát, a közutakra felfestett sárga csíkot, a pirítóst, az üzletek arculatát.

A lap megjegyzi, hogy az unalmas hármashoz csatlakozhatna neve révén a nevadai Monotony Valley (Unalmasság-völgy) is, brit résztől pedig a collinsi Ásítás utca (Yawn Street).

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.