A közeledő viharos erősségű szél miatt fokozott figyelmet kér a rendőrség

A közeledő hidegfront hatására viharossá erősödő szél miatt az utakon, valamint az álló- és folyóvizeknél is fokozott figyelmet kér a rendőrség.

 

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfőn honlapján azt írta, hogy a viharos szél miatt megváltozhatnak a látási viszonyok, főként a sík területeken homokviharra is számítani lehet. Az ORFK ezért azt kéri, hogy a járművezetők fokozottan figyeljenek a sebesség helyes megválasztására, indulás előtt pedig a megszokottnál alaposabban ellenőrizzék a járművek műszaki állapotát.

Hirtelen feltámadó szélben vízibiciklivel, valamint matraccal kerüljék el a mély vizet – hangsúlyozta a rendőrség.

A nyílt vízen vízi járművel közlekedőktől azt kérik, hogy vihar esetén a part közelében tartózkodjanak, vagy menjenek ki a szárazföldre. A tavakon tartózkodók figyeljék a viharjelzést. A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy másodfokú viharjelzés esetén tilos a fürdőzés.

A viharos széllel érkező front az országban több helyen okozhat porvihart. Kedden a legerősebb széllökések Fejér, Komárom-Esztergom, Pest és Veszprém megyében, valamint a fővárosban az óránként 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják. Ezekre a területekre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére, 13 megyére: Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére.

A várható heves zivatar miatt elsőfokú a figyelmeztetés Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.