Kőhegy-ügy – Kálóczi Imre: Lassan jogi útra kellene terelni az ügyet

A budaörsi Tájékoztatásért Társaság szórólapon intézett újabb felhívást a Kőhegyen lakók felé 2013. június 20-i dátummal, újranyitva a Kőhegy-dossziét. Az erről szóló „A képviselő erkölcsi kötelessége választói érdekeinek képviselete” című cikkünkhöz Kálóczi Imre képviselő a Facebook-on szólt hozzá:

 

 

 

„A címmel maximálisan egyetértek, megválasztásom óta ezt teszem. Elfogadom, hogy néhány embernek más az érdeke a Kőhegyen, mint a többségnek, és ezért megpróbálnak mindent megtenni, hogy érdekeiket érvényesítsék. Nemtelen eszközök felhasználása viszont megengedhetetlen.

A cikkben is le van írva, hogy 150 aláírást gyűjtöttek az urak. Valóban, csak azt felejtik el, hogy egy aláírásgyűjtő íven gyűjtötték az aláírást, mondván “legyen több információ”, majd miután összegyűlt, írtak elé egy minősíthetetlen levelet, és megpróbálták úgy tálalni, mintha az emberek azt írták volna alá. Szerencsére nagyon sokan, akik aláírták a papírt, felhívtak, és felháborodva mesélték a történteket, majd kifejtették, hogy nem értenek egyet a levél tartalmával.

Azt gondolom, hogy a folyamatos hisztériakeltés során egyre több olyan hazugság hangzik el, ami alapján lassan jogi útra kellene terelni az ügyet.

Nem engedhetjük, hogy a lakók félinformációk, alaptalan hazugságok, vagy kitalációk alapján szemléljék a történeteket.

Azt gondolom, hogy a budaörsi médiáknak is körültekintőbben kellene eljárni, és minden oldal véleményét illik bemutatni. Ott van pl. az Óvárosért egyesület, amelynek sok tagja az érintett területen lakik, ők sokkal szigorúbb szabályozási tervért “tüntettek”.

Úgy vélem, hogy az elfogadott rendelet kompromisszumokkal van tele, és teljesíti azt a célt, hogy megakadályozzuk a Kőhegy további “túlépítését”. Az ülésen is elmondtam, hogy az őszi, egész városra szóló rendelet elfogadásakor lehet módosítani abban az esetben, ha arra többségi igény van.”

 

Szerkesztőségünk minden oldal véleményét tolmácsolta és tolmácsolja olvasói felé ebben a sokakat érintő ügyben, pláne ha ezek a vélemények el is juttnak hozzánk (e-mail címünk: budaorsiinfo@starkiss.hu).

A Kőhegy-ügyben a következő korábbi cikkeinkből tájékozódhattak:

Kőhegy-ügy – „A képviselő erkölcsi kötelessége választói érdekeinek képviselete”

A Kőhegyről – Interjú Kálóczi Imre képviselővel

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! – Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak Budaörsön

Kőhegy, III. felvonás – “Egy szerep keres egy képviselőt”

Wittinghoff Tamás levele a Kőheggyel kapcsolatos lakossági beadványra

Kőhegy, vagy amit akartok…

Indulatos lakossági fórum a Kőhegyért Budaörsön – “Be fogom perelni az önkormányzatot”

Lakosok tiltakozása a Kőhegy és térségére vonatkozó építési tilalom miatt

 

facebook:

2 hozzászólás

  1. […] választói érdekeinek képviselete” című cikkünkhöz Kálóczi Imre képviselő a Facebook-on szólt hozzá, amit ismertettünk olvasóinkkal. Erre reagált a szerkesztőségünknek megküldött és a nyilvánosságnak szánt levelében a […]

  2. […] érdekeinek képviselete” című cikkünkhöz Kálóczi Imre önkormányzati képviselő a Facebook-on szólt hozzá, amit ismertettünk olvasóinkkal. Erre reagált a szerkesztőségünknek megküldött és a nyílt levelében aTájékoztatásért […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.