A Közgép jogi lépéseket tesz Józsa István (MSZP) ellen

Jogi lépéseket tesz a Közgép Józsa István ellen, mivel az MSZP országgyűlési képviselője nagy nyilvánosság előtt rágalmazta a vállalatot – tudatta a cég kommunikációs igazgatója csütörtökön.

 

 

Puskár Anett közleményében azt írta: Józsa István csütörtöki sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy “a bíróságokon tömegével vannak olyan keresetek, amelyek arról szólnak, hogy az elvégzett – esetenként 4-5 millió forintos – alvállalkozói munka után a Közgép nem hajlandó kiegyenlíteni a számlát”.

A Közgép ellen – alvállalkozói teljesítés miatt – egyetlen per van folyamatban, az eljárást egy olyan vállalkozás indította, amellyel a cég korábban minőségi kifogások miatt szerződést bontott – tudatta a kommunikációs igazgató.

A Közgép alvállalkozóin és beszállítóin keresztül több ezer magyar család megélhetését biztosítja, partnereivel a jogszabályoknak megfelelően szerződik, és minden esetben kifizeti az alvállalkozói által igazoltan teljesített munkát – írta.

A közlemény emlékeztet arra: a közbeszerzési törvény szigorúan szabályozza, hogy a fővállalkozó végszámláját a megrendelő csak akkor egyenlítheti ki, ha az igazolja, hogy alvállalkozóit hiánytalanul kifizette.

A Közgép álláspontja szerint az MSZP-s képviselő “hamis kijelentései” alkalmasak arra, hogy a cégnek “jelentős üzleti kárt okozzanak”, ezért Józsa István vádjait határozottan visszautasítják, és a politikussal szemben haladéktalanul megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Az MSZP csütörtökön arra szólította fel a Közgépet és “minden Fidesz közeli céget”, hogy fizesse ki alvállalkozóit, és ne hozza lehetetlen helyzetbe a magyar kis- és középvállalkozásokat. Józsa István frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott: nem értik, miért nem fizeti ki alvállalkozóit a Közgép, a “Fidesz közeli cégek zászlóshajója”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.