Európa Liga – A Honvéd kiütéses sikerrel jutott tovább, a Videoton kiesett

A magyar bajnokságban harmadik Budapest Honvéd két gólzáporos győzelemmel jutott tovább a montenegrói bronzérmes Celik Niksic ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójában, ugyanis az egy hete idegenben aratott 4-1-es sikert követően csütörtökön a hazai visszavágón 9-0-ra nyert.

 

 

A selejtező második körében a máltai Hibernians együttesét búcsúztató Vojvodina lesz a kispestiek ellenfele, az első meccset jövő hét csütörtökön Szerbiában, a visszavágót egy héttel később a Bozsik Stadionban rendezik.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Budapest Honvéd-Celik Niksic (montenegrói) 9-0 (3-0)
—————————————————-
Bozsik Stadion, 3000 néző, Lardot (belga)
    gólszerzők: Holender (14.), Diaby (23.), Diarra (36.), Délczeg (49., 11-esből), Testardi (66., 75., 87., az elsőt 11-esből), Alcibiade (67.), Kozma (81.)
    sárga lap: Mancini (78.), illetve Vukovic (51.)
    Továbbjutott: a Budapest Honvéd kettős győzelemmel, 13-1-es összesítéssel.

Budapest Honvéd:
    —————-
Kemenes – Baráth, Ignjatovic (Mancini, a szünetben), Lovric, Alcibiade – Zivanovic, Diarra, Hidi – Délczeg, Diaby (Testardi, 61.), Holender (Kozma, 55.)

Celik Niksic:
    ————-
Banovic – Dubljevic (Bakoc, 20.), Radovic (Bulatovic, a szünetben), Vukovic, Vidakanic – Bulajic, Adrovic, Jovovic, Zoric, Ivanovic (Vilotijevic, 69.) – Racic

A Honvéd kétséget sem hagyott afelől, hogy jobb csapat ellenfelénél, ugyanis az első perctől kapujához szegezte a montenegrói együttest, s mindössze 14 percet kellett várni az első kispesti gólra. Holender azután, hogy betalált, előkészítőként jeleskedett, passzát Diabynak már csak az üres kapuba kellett továbbítania. A szünetig még Diarra is eredményes volt.

A folytatás Délczeg értékesített büntetőjével indult, s bár az iram alább hagyott, a Honvéd így is sorra dolgozta ki a helyzetek és szerezte a gólokat, Testardi például mesterhármast ért el, a vége pedig 9-0 lett úgy, hogy a Celik egyszer sem találta el Kemenes kapuját…

A mérkőzést a világhírű olasz edző, Roberto Mancini a helyszínen tekintette meg, hogy fiát, a szünetben csereként beállt Andrea Mancinit lássa.

Kiesett a Videoton

 

A Videoton FC 1-0-s vereséget szenvedett az utolsó 10 percben emberhátrányban futballozó Mladost Podgorica vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulós párharcának visszavágóján, ezzel a montenegrói gárda jutott tovább 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

 

 

EL-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Mladost Podgorica (montenegrói)-Videoton FC 1-0 (0-0)
—————————————————–
Podgorica, 1000 néző, v: Nzolo (belga)
    gólszerző: Knezevic (92., 11-esből)
    kiállítva: Markovic (82.)
    sárga lap: Markovic (75., 82.), illetve Szolnoki (45.), Gomes (56.), Caneira (82.)

Podgorica:
    ———-
Vujadinovic – Tomic (Pavicevic, 88.), Sofranac, Mitrovic, Zivkovic – Taku, Sankovic – Savicevic, Kaljevic (Knezevic, 70.), Seratlic – Markovic

Videoton:
    ———
Tujvel – Szolnoki, Caneira, Vinícius, Stopira – Tóth B., Gomes – Oliveira (Paraiba, 56.), Kovács I., Gyurcsó (Kleinheisler, 80.) – Nikolics

Az első félidőben kevés helyzetet tudtak kialakítani a csapatok, s bár a montenegróiak többször veszélyeztettek, sőt, egy alkalommal a kapufát is eltalálták, a szünetig nem esett gól.

Fordulás után aktívabbnak tűnt a Videoton, s a játékrész első negyedórájában kétszer is nagyon közel jutott a gólszerzéshez. A folytatásban ugyanakkor ismét erőre kapott a Podgorica, amely a 82. percben emberhátrányba került. A székesfehérvári együttes próbálta őrizni a döntetlent, ám az utolsó percben Szolnoki Roland a 16-oson belül kézzel ért a labdához, a megítélt büntetőt pedig a csereként beállt Knezevic magabiztosan értékesítette.

Az előző kiírásban a csoportkörben szerepelt Videoton sorsa ezzel megpecsételődött, Jose Gomes tanítványainak ugyanis már nem maradt idejük az egyenlítésre.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.