A Praktiker AG-t és nyolc funkcionális cégét érinti a csődeljárás

A Praktiker AG magát és nyolc funkcionális cégét, például a szolgáltató vállalatot és az informatikai társaságot kívánja bevonni a csődeljárásba, amennyiben ezek eladásával kielégíthetők a hitelezők, akkor a Baumarkt Praktiker International GmbH alatt működő külföldi leányvállalatokat nem érinti a csőd – mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója újságírók előtt csütörtökön Budapesten.

 

 

Hangsúlyozta, hogy a magyar leányvállalat képes továbbműködni a csődeljárás alatt.

Szerda este jelentette be a holdingközpont Praktiker AG, hogy fizetésképtelenné vált. Egy hitelezője csődeljárást is kezdeményezett ellene, míg az adós csődvédelmet kért, a bíróság még egyikről sem határozott – mondta az ügyvezető igazgató.

Miután csütörtökön valaki milliós tételben vásárolta a holding részvényeit – amelyek nagyot estek a frankfurti tőzsdén – elképzelhető az is, hogy valaki a teljes holding felvásárlására törekszik, de ez csak spekuláció – tette hozzá a magyar leányvállalat ügyvezetője.

A Praktiker AG tavalyi mérlege 3 milliárd euró nettó árbevétel mellett 190 millió euró veszteséget mutatott. A magyar cég 27,7 milliárd forint árbevétel mellett 2,5 milliárd forint veszteséget produkált, de ez már 600 millió forinttal kevesebb a 2011. évinél. Az alkalmazottak száma 1200.

A magyar cég a gazdasági válság miatt, 2008 után fordult veszteségbe, de folyamatosan lábal ki abból. A jelenlegi veszteséget képes kezelni – hangsúlyozta Karl-Heinz Keth.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.