Megkezdték a budaörsi rendőrök a rablással gyanúsított férfi kihallgatását

Mint arról korábban hírt adtunk, Sz. Felix 2013. június 30-án Pest megyében rabolt ki egy svájci férfit. Az autópályán előtte haladó személygépkocsi sofőrjére a távolsági fényszóró használatával többször rávillogott.  A 25 éves sértett félrehúzódott és kiszállt a gépkocsiból. Ekkor Sz. Felix odament hozzá, térdre borult és előadta, hogy családjával haza szeretne jutni, de nincs elég pénzük benzinre, és 20 Euróért könyörgött.

 

 

A sértett megsajnálta és a pénztárcájából kivette a kért összeget, ekkor azonban a 38 éves gyanúsított kést rántott és azt a sértett derekához nyomva még több pénzt követelt. A fenyegetés hatására a sértett átadott még 300 svájci frankot, valamint 100 eurót.

A gyanúsított ezután Budapest irányába hajtott el autójával.

A rendőrségre 2013. július 3-án 16 óra 30 perc körüli időben érkezett bejelentés egy mosonmagyaróvári autószalonból arról, hogy az autókereskedésben egy körözött gépjárművet akartak értékesíteni. Miután az adás-vétel meghiúsult az eladó autójával elhajtott a kereskedésből.

A bejelentést követőn a mosonmagyaróvári rendőrök a körözött gépkocsit Levél településen feltartóztatták, az autó vezetőjét és utasait igazoltatták. Ekkor derült ki, hogy a 38 éves román állampolgárságú sofőrt és autóját a Budaörsi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt körözi.

Az autóban a férfin kívül 45 éves élettársa és két kisgyermek utazott. A 38 éves román férfit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, majd a Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársainak átadták, akik őrizetbe vétele mellett kezdték meg a gyanúsított kihallgatását. A budaörsi rendőrök az autó műszerfalában kialakított rejtekhelyen 224 db – aranynak tűnő – pecsétgyűrűt és 17 db karkötőt, valamint több külföldi bankkártyát, készpénzt és kést találtak.

A gyanúsított ellen a további eljárást – őrizetbe vétele mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.