Elfogták a Budaörsnél történt rablás gyanúsítottját

A győri rendőrök elfogták azt a körözött férfit, aki a gyanú szerint múlt vasárnap este az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszán, Budaörsnél a kocsijával megállított egy svájci állampolgárt, késsel a pénze átadására kényszerítette őt, majd elmenekült – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője csütörtökön.

 

 

Beluzsárné Belicza Andrea korábbi tájékoztatása szerint a férfi vasárnap az autópályán előtte haladó házaspár személyautójára többször “rávillogott”, mire a kocsi 25 éves, svájci állampolgárságú vezetője félrehúzódott, megállt, majd kiszállt. A későbbi gyanúsított odament hozzá, s térdre borulva 20 euróért könyörgött, mondván: szeretne a családjával hazajutni, de nincs pénzük benzinre. A megállított férfi megsajnálta, és a pénztárcájából kivette a kért összeget, mire a “kéregető” kést rántott, s a sértett derekához nyomva még több pénzt követelt.

A megfenyegetett férfi 300 svájci frankot, valamint 100 eurót adott át, ezután a támadó elhajtott Budapest irányába.

A bejelentés után nem sokkal a budaörsi rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Szokus Felix 38 éves román-kanadai állampolgárt, aki egy sötét színű, metál fényezésű BMW 525i típusú, német rendszámú személygépkocsit használt a támadáskor. A felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúsítottját, valamint a BLA-7095 rendszámú kocsit körözték, a gyanúsított fotóját közzétették a police.hu-n.

A PMRFK szóvivőjének csütörtöki közlése szerint a rendőrségre szerda délután érkezett bejelentés egy mosonmagyaróvári autószalonból arról, hogy az autókereskedésben egy körözött gépjárművet akartak értékesíteni. Miután az adásvétel meghiúsult, az eladó elhajtott. A bejelentést követően a rendőrök Levél településen tartóztatták fel az autót, amelyben a gyanúsított férfin kívül annak 45 éves élettársa és két kisgyermek utazott.

Az ellenőrzéskor derült ki, hogy a sofőr a Pest megyei fegyveres rablás gyanúsítottja, ezért előállították a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra, majd átadták a budaörsi rendőröknek, akik őrizetbe vétele mellett kezdték meg a kihallgatását.

A feltartóztatott autó műszerfalában kialakított rejtekhelyen 224 – aranynak tűnő – pecsétgyűrűt és 17 karkötőt, valamint több külföldi bankkártyát, készpénzt és kést találtak – mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.