Ma nincs ügyfélfogadás a hivatalokban, zárva lesznek a rendelők és a gyógyszertárak

Ma van a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja, ezért szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok ügyfélszolgálatain. Semmelweis-nap van az egészségügyben, ezért zárva tartanak a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, s nem nyit ki a gyógyszertárak többsége sem.

 

 

A köz- és a kormánytisztviselőknek július 1-je munkaszüneti nap, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak – közölte korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

 

 
Zárva tartanak ma a háziorvosi rendelők, a szakrendelők és a gyógyszertárak

 

Ma van a Semmelweis-nap az egészségügyben, ezért zárva tartanak a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, s nem nyit ki a gyógyszertárak többsége sem. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál a munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak, a sürgősségi betegellátás viszont továbbra is teljes kapacitással működik.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta július 1-je – Semmelweis Ignác születésének napja – munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók és az egészségügyben dolgozók számára. Ezen a napon a 24 órás, folyamatos ellátást nem biztosító, egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók – háziorvosi rendelők, szakrendelők, gyógyszertárak – zárva tartanak.

A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének tájékoztatása szerint ma csak az ügyeletes gyógyszertárak és azok a patikák nyitnak ki, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.