Orbán Viktor is részt vesz a zágrábi EU-csatlakozási ünnepségeken

Csaknem 30 állam- és kormányfő, köztük Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz ma éjszaka Zágrábban a Horvátország európai uniós csatlakozását köszöntő rendezvényen, a horvát-szlovén határon Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a vámhatár megszűnése kapcsán mond beszédet.

 

 

Összesen mintegy 120 vezető külföldi politikus jelenlétében ünneplik a horvát fővárosban az Európai Unió 28. tagállamának július 1-jei belépését. Az ünnepségek központi helyszínén, a Jelacic téren Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság, Herman Van Rompuy, az Európai Tanács és Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, valamint Eamon Gilmore, a soros elnöki tisztet betöltő Írország parlamentjének alelnöke mellett Ivo Josipovic horvát államfő és Zoran Milanovic miniszterelnök is beszédet mond.

A csatlakozás éjszakáján közel 700 szereplő közreműködésével látványos, a horvát kulturális örökséget középpontba állító programot láthat a közönség a főváros központjában.

A zágrábi rendezvénnyel párhuzamosan a breganai horvát-szlovén határátkelőnél ünnepélyesen leveszik a vámhatárt jelző táblát, és átengedik az EU-ból Horvátországba érkező első autót. Az eseményen beszédet mond Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Slavko Linic horvá

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.