A tévémaci és Balu kapitány is fellép a Gyereksziget utolsó hétvégéjén

Idén utolsó alkalommal várja a kisebb és a nagyobb gyerekeket a Gyerek Sziget a Hajógyári-szigetre a hétvégén, az állandó programok mellett a búcsút Balu kapitány, a tévémaci és több ismert mesehős teszi emlékezetesebbé.

 

 

E hétvégén is gazdag programkínálattal várja a családokat a Generali Gyerek Sziget: Az MTVA M2 élményszigeten a látogatók a tévémaci és Balu kapitány mellett találkozhatnak Paprika Jancsival és sok régi mesehőssel is, valamint egy igazi mesebeli falu életébe is belekóstolhatnak – tudatta közleményében az MTI-vel a Sziget Szervezőiroda.

A fenntarthatóságról a Replacc, Ökojátszóház, helló, holnap! liget helyszínein tudhatnak meg többet a látogatók, ahol a gyerekek egyebek mellett a nemzeti parkok, a vadasparkok, az erdészetek állat- és növényvilágával ismerkedhetnek meg részletesebben.

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szombaton a Vidékfejlesztési Minisztérium a Duna történetével és a folyó élővilágával foglalkozó előadásokat szervez, ahol egyebek mellett egy óriási akváriumon keresztül közelről lehet majd tanulmányozni a dunai halakat.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park természetismereti játékokkal, a Duna-Dráva Nemzeti Park kézműves foglalkozásokkal, a Duna Múzeum óriás viza-kirakóval, a Fővárosi Vízművek “víztakarékos háztartási trükkökkel” várja az érdeklődőket.

Aki részt vesz a programon, tevékenyen is hozzájárulhat a Duna sokszínű élővilágának megőrzéséhez: Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyért felelős helyettes államtitkára vezetésével 11 órakor szigetfelfedező séta indul, amelynek keretében kecsegetelepítésre is lehetőség lesz.

Az ingyenes újpesti buszjáratról és a részletes programokról a www.gyereksziget.hu oldalon lehet tájékozódni.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.