Budapesten lép fel Andrea Bocelli

Hét év után lép fel ismét Magyarországon Andrea Bocelli; az olasz tenor november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik.

 

 

A világhírű énekes Budapesten 80 tagú zenekar és 30 tagú kórus kíséretében ad koncertet, amelyen a klasszikus számok mellett legújabb, Passione című lemezéről is énekel – tájékoztatták az MTI-t hétfőn a szervezők.

Az 1958-ban a Pisához közeli Lajaticóban született Andrea Bocelli örökletes zöldhályog betegséggel jött világra, majd egy baleset következtében 12 éves korában teljesen elveszítette a látását. Vigaszt számára a zene jelentett, így rengeteg hangszeren tanult, végül azonban az éneklés révén vált világhírűvé.

Il mare calmo della sera című dalával 1994-ben megnyerte a San Remó-i dalfesztivált, az operaszínpadon is debütálhatott Verdi Macbethjében, és még ezen a karácsonyon a Szent Péter téren a pápának és több tízezer hívének énekelt.

Legnagyobb slágere a Con te partiro című szám, amelynek Sarah Brightmannel közösen énekelt angol verziója Time To Say Goodbye címmel számos lemezeladási rekordot megdöntött.

Andrea Bocelli eddigi pályafutása során már 80 millió lemezt adott el. Ő az egyetlen olasz, aki popdalokat és operaáriákat tartalmazó lemezével valaha fel tudott kerülni az amerikai slágerlista második helyére.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.