A hőség miatt már nincs érvényben figyelmeztetés

Vasárnapra a hőség miatt már nem adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt viszont az ország jelentős részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

 

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyében, valamint Budapesten elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén a várható felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés szerepel. Ezeken a területeken egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt jelentős mennyiségű, akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

A meteorológiai szolgálat azt írta: főként a Dunától keletre alakulnak ki zivatarok, de helyenként a Dunántúl keleti felén, és kisebb eséllyel a nyugati részén is kialakulhatnak. Intenzívebb, kis eséllyel heves zivatar az ország keleti, északkeleti harmadán fordulhat elő. Az ilyen heves zivatarokat viharos, akár 90 kilométer/óránál is erősebb széllökések kísérhetik, s akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is hullhatnak.

A napi középhőmérséklet vasárnap jellemzően már 25 fok alatt alakul. Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 Celsius-fok között valószínű. Késő este 20-25 fok várható.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.