Gazdag programkínálat a Múzeumok éjszakáján Pest megyében

Koncertekkel, kiállítás-megnyitókkal, gyerekprogramokkal és különleges tárlatvezetésekkel várják a múzeumok, tájházak, galériák és könyvtárak a látogatókat Pest megyében a Múzeumok Éjszakáján.

 

 

Budakeszin egyebek mellett időutazásra hívja a közönséget a helytörténeti gyűjtemény, ahol a 18. század sváb világába kalauzolják el a látogatókat, a gyerekek megismerkedhetnek a régi hajfonatokkal, kontyokkal, kendőkkel és masnikkal, de akár be is öltözhetnek saját dédmamájuknak.

Érden, a Földrajzi Múzeumban öt világrészt bejáró női utazókkal és felfedezőkkel lehet megismerkedni, Monoron ókori barangolásokra hív a könyvtár, Pécelen esti kastélylátogatást kínálnak a Ráday család egykori otthonában, ahol gyertyafényes koncertet is rendeznek.

Tápiószelén kosztümös tárlatvezetést tartanak a Blaskovich Múzeumban, de a látogatók megismerkedhetnek a csipkeverés, gobelinvarrás, hímzés titkaival is.

Vácon dédszüleink játékait, a pilinckázást, karikahajtást próbálhatják ki a gyerekek a Görög Templom előtti múzeum-udvaron, Zsámbékon a tájházban sváb nyelvű színdarabbal, zenekarral, tánccal várják a nézőket.

Dunaharasztin a Laffert Kúriában térzene szórakoztatja a közönséget, a kisebbek pedig a kúria egykori lakóinak közreműködésével kereshetik meg a Laffertek kincsét.

Százhalombattán a Matrica Múzeum udvarán római viseletbe öltözött fáklyás vezető invitálja a látogatókat sétára az ókori emlékek között, az űrkutatást bemutatóhoz kiállításhoz kapcsolódva pedig Farkas Bertalannal, ez első magyar űrhajóssal lehet beszélgetni.

Szentendrén az Etűdök múzeumokra és galériákra elnevezésű városi programba a múzeumok és galériák mellett a kávézók és a város terei is bekapcsolódnak folyamatos programkínálattal. A várost “behálózó” minikoncerteken kívül különleges tárlatvezetések, művészeti beszélgetések, múzeumi foglalkozások, kiállítás-megnyitók várják délutántól késő estig a vendégeket, a Dumtsa Korzó pedig a kulturális rendezvények mellé kulináris élvezeteket is kínál.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.