A közösségi segítő Budaörsön is megkezdte munkáját

Városunkban is megkezdi működését egy kiképzett mentor, akinek feladata felkutatni, közösséggé formálni az itt élő vak, gyengénlátó és más fogyatékos embereket. A mentor e közösségek érdekeinek megjelenítését és képviseletét is vállalja a többség, illetve az önkormányzat felé.

 

 

Megkapta tanúsítványát a Vakok és Gyengén látók Közép-magyarországi Regionális Egyasülete által kiképzett 19 közösségi mentor május végén. Az oklevélen kívül mindannyiuknak egy-egy lámpást is átnyújtottak az egyesület vezetői, mert júniustól a közösség lámpásaiként elkezdik építeni a szolidaritás kis szigeteit.

A közösségi mentorok öt hónapos, intenzív és komplex képzése május végén fejeződött be: az EU támogatásával létrejött program résztvevői többek között közösségi alapkompetenciákat, közösségépítést, közösségi forrásteremtést és látássérülteknek szóló informatikai ismereteket tanultak, illetve szupervízióban is részt vettek.

A kiképzett mentorok immár az egyesület alkalmazottaiként keresik fel saját kistérségüket, ahol a helyi igényeknek megfelelően felkutatják, közösséggé formálják az ott élő vak, gyengénlátó és más fogyatékos embereket.

A mentorok feladata nemcsak ezen közösségek összetartása és működtetése, hanem érdekeik megjelenítése és képviselete a többség, illetve az önkormányzat felé. A mentorok így hozzák létre lépésről lépésre a szolidaritás kis szigeteit, ahol a fogyatékos személyek életminősége ugrásszerűen javul, társadalmi integrációjuk valósággá válik.

A budaörsi mentor Kardos Zoltán, akivel az alábbi e-mail címen lehet felvenni a kapcsolatot: Lampas.budaors@gmail.com

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.