Budaörs is részt vehet jövője alakításában – Már gyűjtik az ötleteket

Budaörs is részt vehet jövőjének alakításában! Gyors ütemben halad előre a következő uniós fejlesztési időszak előkészítése, ezért a megyei önkormányzat összegyűjti a települések előkészített fejlesztési elképzeléseit és terveit az operatív programozáshoz. Budaörs Város Önkormányzata, a budaörsi civilek és vállalkozók is elküldhetik projektjeiket, javaslataikat! Azokat az ötleteket és elképzeléseket is várja Pest Megye Önkormányzata, melyek kevésbé előkészítettek, de gondolati úton már megfogalmazódtak és kellő támogatottsággal bírnak a településen.

 

 

 

Jelen felmérés előzetes projektgyűjtésnek minősül. A projektekről összegyűjtött információk felhasználásra kerülhetnek a megyei és az országos tervezési dokumentumok elkészítéséhez, egyben a szakpolitikai módszertan alapján elkészülő jövőbeni projektlista megalapozását is szolgálják. Az uniós és hazai jogszabályok elfogadását követően kialakuló forráselosztás és a támogatási lehetőségek ismeretében kerül sor majd a végleges projektlista meghatározására.

Annak érdekében, hogy Pest megye települései, valamint gazdasága és társadalma fejlesztési elképzelései, igényei megfelelő súllyal tudjanak jelen lenni a támogatási rendszerben, azokat a megyei fejlesztési koncepció és az európai uniós programozás céljaival összhangba hozva fel kell mérni.

A tervek szerint a jövőben megváltozik, illetve kevésbé bürokratikussá válik a támogatási rendszer működése. Ahol az lehetséges, a pályázati úton történő forráselosztás helyett előtérbe kerül a programalapú finanszírozás, ezért elkerülhetetlen a munka megkezdése annak érdekében, hogy a települések tervei valóban támogathatóak legyenek 2014 és 2020 között.

A projektek listája a későbbiekben tovább bővíthető lesz.

A projektek összegyűjtéséhez a megyei önkormányzat webes felületetek hozott létre, amelyen keresztül várja a település- és térségfejlesztésre vonatkozó elképzeléseket:

A települési önkormányzatok számára létrehozott webes felület: http://projektek.pestmegye.hu
(Belépés a kiküldött felhasználóinévvel és jelszóval)

Pest Megye Önkormányzata fontosnak tartja, hogy a megyében működő civil szervezetek és vállalkozók fejlesztési elképzeléseit is megismerje. Mivel jelenleg nincs olyan adatbázis, amely elkülönítetten tartalmazná a valóban működő, a térség fejlesztésében meghatározó szervezetek és vállalkozók elérhetőségét, ezért számukra a megyei önkornmányzat egy regisztrációs felülethozott létre. A regisztrálókat a következő körben lebonyolításra kerülő projektgyűjtés során az önkormányzat megkeresi.

A civilek és vállalkozók számára létrehozott webes felület: http://regisztracio.pestmegye.hu

A projektjavaslatok befogadására kizárólag a fenti hivatkozás alatt megtalálható elérhetőségen van mód, ezért kérik, hogy postai levél vagy e-mail formájában javaslatokat ne küldjenek!

Javaslataik, kérdéseik esetén keressék a Pest Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. munkatársát az alábbi elérhetőségeken:
Kánai Gergely
E-mail: kaniag@pestmegye.hu
Tel.: 1-233-6863
Mobil.: 20-488-6970

Forrás: pestmegye.hu

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.