Egyik leggyengébb EB-jén van túl a magyar kajak-kenu válogatott

Az aranyérmek számát tekintve története egyik leggyengébb Európa-bajnokságán van túl a magyar kajak-kenu válogatott, amely a portugáliai Montemor-o-Velhóban vasárnap zárult viadalról 3 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzéremmel tért haza. Storcz Botond szövetségi kapitány azt mondta: a világbajnokságon ennél jobb szereplésben bízik.

 

 

A szakvezető előzetesen 8-10 érmet remélt a küldöttségtől, ez a cél teljesült, de az első helyek száma elmaradt a várakozásoktól – legutóbb 1999-ben, Zágrábban gyűjtöttek ennél kevesebb aranyat a magyarok.

“A három aranyérem valóban kevés, de annak azért örülök, hogy minden szakágunk szerzett érmet” – mondta az MTI-nek a kapitány. “A legerősebb ismét a női kajak volt, mindhárom elsőség az ő nevükhöz fűződött, de kenuban és férfi kajakban is volt dobogós eredményünk. Én azért úgy érzem, összességében nem teljesítettünk rosszul a 11 medállal.”

A szakember elárulta: nagyon meglepte, hogy a kontinensviadalon ilyen sok ország, szám szerint 18 szerzett érmet, ahogy fogalmazott, ez is azt mutatja, hogy a mezőny egyre kiegyenlítettebbé válik.

Sok versenyző panaszkodott a viszontagságos utazásra (a magyar csapat részben a franciaországi sztrájk, részben pedig a szervezők ügyetlenkedése miatt csak több órás késéssel foglalhatta el a szállását csütörtökön hajnalban), az erősen oldalszeles pályára, és betegségek is akadályozták a jó magyar szereplést.

“Ezzel kapcsolatban annyit, hogy több küldöttséget érintettek az utazási nehézségek, sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni. A szél leginkább a kenusokat zavarta, főleg a bal oldalon evezőket, így például Vajda Attilát is, a betegségekre pedig nem szeretek hivatkozni. Ez a verseny itt és most volt, most kellett jól szerepelni” – mondta a kapitány.

Az év fő versenyét, a világbajnokságot augusztus végén és szeptember elején rendezik Duisburgban, addig még lesz egy hazai válogató július közepén. Storcz azt mondta, reménykedik benne, hogy aranyérmek számát tekintve jobb lesz a termés, mint az Eb-n volt, különösen az olimpiai számokat tekintve. Az ötkarikás műsorban szereplő számokat figyelembe véve Montemor-o-Velhóban 1-2-3 volt a mérleg – a női kajaknégyes első, az 1000 m-es férfi kenupáros és a kajakos Kozák Danuta 500 m-en második, a férfi kajaknégyes, a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakos duó 500-on és Douchev-Janics 200 egyesben harmadik lett.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.