Kedden az ország jelentős részén várható heves zivatar, felhőszakadás

Keddre tizenhárom megyére és a fővárosra adott ki elsőfokú figyelmeztetetéseket a várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint kedden Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyére csak a várható felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetést. Ezekben a megyékben egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék hullhat.

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapest területére a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken kedden is kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket kárt okozó szél, jégeső, illetve jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet kedden 11 és 17 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között valószínű, délkeleten lesz a melegebb.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.