Kishírek a nagyvilágból – Sült oldalas elrablása miatt ötven év börtön

Kishírek a nagyvilágból címmel hírcsokrot állítottunk össze a hihetetlentől az abszurdig. A nagyvilágban bármi előfordulhat! Ezt tapasztalani fogják ha elolvassák kishíreinket.

 

 

 
Börtönbe mobiltelefont csempésző macskát értek tetten Oroszországban

Tetten értek egy macskát az oroszországi Komi Köztársaságban, amint mobiltelefonokkal és akkumulátortöltőkkel a hátán akart besurranni egy fegyházba.

A csempészmacskára péntek este figyeltek fel az őrök a Moszkvától mintegy ezer kilométerre lévő köztársasági székhely, Sziktivkar környékén lévő büntetés-végrehajtási intézménynél.
A kerítésen mászó állatra ragasztószalaggal két csomagot erősítettek, amelyekben a fogvatartottak számára tiltott tárgyakat találták a börtönőrök.
Az eset azért keltett feltűnést, mert bár korábban is volt rá példa, hogy különféle módszerekkel próbáltak becsempészni tiltott tárgyakat a fegyházba, besurranó macskával még nem találkoztak.
A legutóbbi alkalommal sem kevésbé ötletes módon, a Szűzanya ikonjában elrejtve próbáltak bejuttatni az elítélteknek egy mobiltelefont és SIM-kártyát a hozzá tartozó töltővel.

 

 
Kecskéket vett őrizetbe az indiai rendőrség járőrautó rongálása miatt

Kecskéket vett őrizetbe a rendőrség Indiában rendőrautó rongálása miatt.

Összesen három állat került rács mögé, jóllehet tucatnyi ugrott fel a vadonatúj kocsira, mászkált rajta, és patáival igencsak összekarcolta a karosszéria festékrétegét. Amikor a rendőrök visszatértek autójukhoz, nagyon dühösek lettek, mivel csak két napja kapták az új autót, és a tetten ért kecsketriót lecsukták.
Gazdájuk egy 37 éves nő, aki ellen eljárást indítottak. A kecskéket nem adták vissza neki, hanem állami gondozásba helyezték egy menhelyen – adta hírül a brit Metro újság.

 

 

A sajt fán nő – hiszi sok brit iskolás

A sajt fán nő, vagy legalábbis valamilyen növény gyümölcse – így hiszi az öt és nyolc év közötti brit általános iskolások csaknem egyharmada.

Minden tizedik gyerek szerint a paradicsom a föld alatt növekszik – mint a krumpli -, a halrúd csirkéből van, egyharmaduk pedig úgy tudja, hogy a kenyér és a tészta húsból készül. Mindez 27 ezer 500 gyermek megkérdezésével derült ki, a felmérést – amely kiterjedt a szigetország egészére – a Brit Táplálkozási Alapítvány végeztette.
A gyerekek ötöde még sohasem látogatott el egy gazdaságba.
Bár az ételek eredetéről igencsak homályosak ismereteik, az egészséges étkezésről jóval többet tudnak a felvilágosító kampányoknak köszönhetően. Így például az általános iskolások háromnegyede “kívülről fújta”, hogy naponta ötször kell enni gyümölcsöt és zöldséget – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
Oldalasrablás miatt 50 év börtönt kapott

Sült oldalas elrablása miatt ötven év börtönre ítéltek egy férfit az Egyesült Államokban.

A 43 éves Willie Smith Ward részben azért kapott ilyen szigorú büntetést, mert késsel megfenyegette a sült húst is áruló bolt eladóját, részben pedig azért, mert visszaeső. Korábban betörésért, rablási kísérletért, garázdaságért gyűlt meg a baja a törvénnyel.
Legutóbbi zsákmánya, az oldalas értéke 35 dollár – 8400 forint. A félévszázados börtönbüntetéséből a férfinek legkevesebb 12 és fél évet mindenképpen le kell töltenie, csak azután merülhet fel enyhítés – adta hírül a brit Metro újság.
Harmadszor szült ikreket egy brit nő

Harmadszor szült ikerpárt egy brit nő, amire az esély félmillió az egyhez.

A 41 éves Karen Rodger és férje – a 44 esztendős Colin Rodger – majd’ kiugrott a bőréből örömében, hogy két lánykával gyarapodott csemetecsapatuk – nem tudták előzőleg, hogy milyen nemű lesz az újabb duó. Eddig csak fiaik születtek, két ikerpár. Utóbbiak már 14 és 12 évesek.
A lányok egy glasgow-i kórházban jöttek a világra. Nem egypetéjűek. A kisebbik szorosan nővére nyomában járt, mindössze két perccel fiatalabb nála. Mindketten egészségesek, súlyuk is megfelelő: két és fél kiló körüliek. A szülés még múlt szerdán volt, immár otthon vannak szüleikkel és négy fivérükkel.
Amikor a feleség terhessége elején megtudta, hogy ismét ikreket vár, azonnal telefonüzenetet írt férjének, aki viszont nem hitt neki, és visszaírta, hogy “Nem vicces!”.
A párnak bőven van gyakorlata ikrek ellátásában és nevelésében – egyetlen gyermekkel hozzájuk nem is fárasztja magát a “gólya” -, de azért az, hogy hatról nem hét, hanem nyolctagúra bővült a család, okoz némi intéznivalót, így például hétszemélyes autójukat a második lánykával éppen “kinőtték” – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

 

Magyarországra is ellátogatnak Az Illuzionisták

Magyarországra is ellátogat Amerika új utazó cirkusza, Az Illuzionisták (The Illusionists): a showműsort pengenyelés, kettévágás és érthetetlen szabadulások teszik izgalmassá november 22. és 24. között a budapesti Syma Csarnokban.

A műsorban fellépő hét illuzionista a pengenyelés, gondolatolvasás, kettévágás, ámulatba ejtő lebegések és izgalmas szabadulások mellett számtalan, soha nem látott illúzióval ismerteti meg a nézőket – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
A show ötlete két amerikai producertől származik, akik kitalálták, hogy egy csapatba gyűjtik a világban turnézó legtehetségesebb és legsikeresebb mágusokat. Az előadók a maguk területein sikereket és díjakat gyűjtöttek be, mire e produkcióba kerültek. Volt, akit a Cirque du Soleiltől, a Disneytől vagy más hollywoodi, Las Vegas-i, illetve angol és amerikai tévéshow-kból sikerült elcsábítani.
Az Illuzionisták című showműsor 2012-ben készült el Las Vegasban, világpremierje tavaly a Sydney-i Operaházban volt, majd meghódították Ausztráliát, Mexikót és Dél-Amerikát. A produkció idén ősszel érkezik Európába.

 

Eltűnik a leghosszabb szó a német nyelvből

Jogszabályi változás miatt eltűnik az eddigi leghosszabb szó a német nyelvből.

A hat szó összetételéből keletkezett, 63 betűből álló kifejezés egy tartományi szintű törvényt jelöl, amelyet hatályon kívül helyeztek. A Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz a marhahús és marhahúskészítmények címkézésére vonatkozó előírások betartásának felügyeletéről rendelkezett.
A jogszabályt Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány törvényhozása vezette be 1999-ben, az európai szarvasmarha-állományt megtizedelő, kergemarhakór néven is ismert szivacsos agyvelőgyulladás (BSE) megjelenésére reagálva. A törvényt a napokban helyezték hatályon kívül az uniós előírások változása miatt.
A “hatályon kívül helyezett szó” csak hivatalos dokumentumokban szerepelt, így nem is került be a Duden szótárba, a legszélesebb körben használt értelmező szótárba, mert a szerkesztők csak a köznyelvben használt szavakat, kifejezéseket veszik fel a gyűjteménybe. A Duden aktuális kiadása szerint a leghosszabb német szó a 36 betűs Kraftfahrzeug-Haftpflichtversicherung, amelynek jelentése a magyarul sem éppen rövid gépjármű-felelősségbiztosítás. Ugyanakkor a Guinness Rekordok alapján a Rechtsschutzversicherungsgesellschaften – jogi védelmet nyújtó biztosítótársaságok – a leghosszabb szó a németben.
A német nyelvben nincs korlátja a szavak hosszúságának, szavak, kifejezések összekapcsolásával tetszőleges hosszúságú értelmes szó képezhető.

 
Évente mintegy 200 ezer gyermek tűnik el Kínában

Évente mintegy 200 ezer gyermek tűnik el Kínában, és alig egytizedük kerül meg – hangzott el a kínai rádió hétvégi adásában. A hatóságok cáfolják az adat hitelességét.

A nemzeti rádiónak a témát körbejáró éjjeli adása “nem teljes körű statisztikákra” alapozta becslését, mivel a kínai vezetés hivatalosan nem közli az eltűnt vagy elrabolt gyerekekre vonatkozó adatokat.
Ez eddig a legmagasabb becsült szám az eltűnt kicsiket illetően. Korábban illetékesek – név nélkül és nem hivatalosan – 10 ezerre, az amerikai külügyminisztérium pedig 20 ezerre tette ezt a számot, egyes független kínai megfigyelők pedig úgy vélték: az évente eltűnt gyermekek száma a 70 ezret is megközelítheti.
A műsort követően a közbiztonsági minisztérium gyerekrablási ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője, Csen Si-csü a hatóság mikroblog-fiókján keresztül cáfolta a rádió adatát, mondván, hogy “az nem igaz és semmilyen alapja nincs”. Pontos adatokat ugyanakkor nem közölt.
Április közepén osztálya annyit hozott nyilvánosságra: 2009 áprilisa és 2012 vége között összesen 54 ezer, gyerekrablással kapcsolatos esetet oldottak meg. Azt azonban a tisztviselő is elismerte: a gyerekrablás iparága virágzik Kínában, az áldozatokat mintegy 30 ezer jüanért (1,1 millió forint) veszik, és akár háromszor ekkora összegért adják tovább a kereskedők.
Az elmúlt hetekben több hasonló esetről adott hírt a kínai média.
A jelenség hátterében néhány régóta ismert társadalmi jelenség húzódik meg. Az egyik az 1979 óta érvényben lévő, egy gyermeket engedélyező családtervezési politika, amely komoly “keresletet” teremtett az országban a jövőbeli kenyérkeresőnek tekintett fiúgyermekek iránt. A lányokat elsősorban menyasszonyként értékesítik – a szintén az egy-gyerek politika következtében alkalmazott szelektív abortuszok miatt ugyanis mindenekelőtt az ország vidéki területein igen nehézkessé vált a feleség keresése.
Sok gyermeket gyárak és más termelőegységek vesznek meg, hogy lényegében rabszolgaként dolgoztassák őket, a kislányokat pedig gyakran bordélyházaknak adják az emberkereskedők tovább.
Ugyancsak növeli a keresletet a terméketlen párok számának folyamatos emelkedése, számuk 2010-ben az óvatos becslések szerint meghaladta a 10 milliót. A legális módon történő örökbefogadás hosszas adminisztrációt és nem kevés anyagi áldozatot követel, a gyerekkereskedők ennek alternatívájaként szolgálnak, s ők azok, akik a külföldi érdeklődőket is kiszolgálják.
A helyzetet a hivatali korrupció súlyosbítja, az esetek egy része, mindenek előtt vidéken, a hatóság tudtával történik, s – ahogyan arra esetenként a híradások is rávilágítanak – az ilyen bűncselekményekben sokszor maguk a családtervezési hivatalnokok is részt vesznek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.