Több menetrendi változás lesz júniusban a budapesti közösségi közlekedésben

Több menetrendi változás lép életbe szombaton a budapesti közösségi közlekedés menetrendjében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel. A bérletpénztárak egy része júniustól hosszabb ideig, 23 óráig tart nyitva.

 

 

A központ átszervezi a 7-es és 33-as buszcsalád közlekedését. A 7E jelzésű buszok hosszabb útvonalon, a Kelenföldi pályaudvartól Újpalota, Nyírpalota utcáig járnak majd, az eddigi szakaszon változatlan megállási rend szerint, míg az új szakaszon a Molnár Viktor utca, a Fő tér és a Vásárcsarnok megállóhelyet érintik. A 173E járat megszűnik, helyette 107E jelzéssel indulnak buszok azonos útvonalon, de ezek ezentúl megállnak az Apolló utcánál is.

A 7-es és 173-as buszok pesti végállomásait felcserélik, így a 7-es autóbuszok Albertfalva, vasútállomás és Újpalota, Nyírpalota út között, a 173-as viszonylatot felváltó új 7A járatok pedig a Bornemissza tértől a Bosnyák térig közlekednek.

A 33E-t felváltó 133E és a 233E a Bosnyák térig közlekedik a Rákóczi út – Thököly út útvonalon, módosuló megállóhely-kiosztással.

A tervezettnél két nappal hamarabb, szombaton helyreáll az 51-es és az 52-es villamosok, valamint a 23-as, a 23E jelzésű, a 151-es és a 948-as autóbuszok forgalma, miután felújították a leromlott állapotú villamospályák egy részét a pesterzsébeti szakaszon. Az 52-es villamosok délután és este valamivel sűrűbben közlekednek majd.

Befejeződtek a felszínrendezési munkák a 4-es metró beruházásával kapcsolatban a Fővám téren és a Kálvin téren, így péntektől – a majdani metrókijáratok kivételével – mindkét tér teljes egészében újra megnyílik a gyalogosok előtt. Szombattól pedig ismét eredeti útvonalán közlekedik a 83-as trolibusz, valamint a 979-es és a 979A éjszakai autóbusz.

A 37-es és a 37A villamosok június 16-ától ismét megállnak a korábban MÁV X. kapu néven ismert megállópárnál, amelynek új neve: Salgótarjáni utca, temető. A vonalakon TW6000-es (hannoveri) járművek közlekednek.     Vasárnaptól meghosszabbított üzemidővel járnak a 218-as buszok, a Margitszigetre tartó 26-os buszok pedig nyári idénymenetrend szerint szállítják majd az utasokat június 15-től. A nyári tanítási szünetben hétköznapokon a buszok a szokásosnál gyakrabban, 10-12 percenként járnak majd, a hétvégi napokon pedig csuklós buszokat indít a BKK. Ezek a járatok az Árpád híd felé megállnak az átkelő felőli szigeti bejárónál is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.