Tíz higanymilliméterrel csökkenti a vérnyomást egy pohár céklalé

Tíz higanymilliméterrel csökkenti a vérnyomást egy pohárnyi céklalé – erre az eredményre jutottak brit orvosok.

 

 

A pohár két és fél deciliternyi italt jelent. A bartsi és londoni egyetemek orvosai olyan alanyokon tesztelték a cékla hatását, akiknek magas a vérnyomásuk. Az adatok szerint a zöldség leve órákra lejjebb viszi a vérnyomást, sőt, még másnap is jelentkezik hatása. Mindez a benne lévő nitrátnak köszönhető.

“Meglepődtünk, hogy milyen kevés nitrát elég ilyen jelentős hatáshoz” – idézte a BBC a vizsgálat egyik orvosát, Amrita Ahluwaliát.

A céklalevet ivók meglepődésének megelőzése végett hozzátette, hogy a vizelet rózsaszínűre színeződhet.

A nitrát a talajban fordul elő, a zöldségek a gyökérzetük révén szívják magukba, hogy jobban növekedhessenek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.