Buszsávot jelöl ki a Bajcsy-Zsilinszky úton a BKK

Buszsávot jelölnek ki a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky úton május 1-jével a Deák Ferenc tér és a Nagymező utca között, mindkét irányban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

 

A közlemény szerint az autók számára biztosított 2×3 sáv indokolatlan a környék sávelosztása és az Andrássy úti csomópont kapacitása alapján, ezért jelölik ki a buszsávot, amelyet a kerékpárosok is használhatnak. Az intézkedés részeként a BKK meghosszabbítja a most a Deák Ferenc térig közlekedő 9-es busz vonalát, a járatok a 109-es vonalát követve minden nap az óbudai Bogdáni út és Kőbánya-alsó vasútállomás között közlekednek.

A Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél új megállóhelyet jelölnek ki a 9-es busz számára, félúton a 3-as metró Deák Ferenc téri és Arany János utcai állomása között, közvetlen átszállási lehetőséget biztosítva az 1-es metróra. A Bajcsy-Zsilinszky úton átprogramozzák a jelzőlámpákat, így a csomópontok áteresztő képessége nem változik, és az óbudai, valamint a kiskörúti szakaszon is áthangolják a lámpákat.

A jelenlegi 9-es járat kieső kapacitásának pótlása miatt a Baross utcában a 83-as trolibusz napközben sűrűbben fog közlekedni, illetve a BKK a 9-es vonalon is forgalomba állít új beszerzésű Mercedes Citaro 2 csuklós buszokat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.