Az FKF folyamatosan takarítja az utakat, elindult a közösségi közlekedés

Folyamatosan takarítja az utakat Budapesten a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF), amelynek mérései szerint kedd délután óta mintegy 8 centiméter friss hó hullott. A főutak latyakosak, hajnalban a közösségi közlekedés elindult erőfeszítéseik eredményeként – közölte a társaság szerdán kora reggel az MTI-vel.

 

 

Az FKF közleménye kitér arra is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint a csapadék várhatóan dél körül szűnik meg.

“Munkagépeinkkel folyamatosan végezzük a fő- és közösségi közlekedési útvonalakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést, hómunkásokkal a közjárdák, közlépcsők, gyalogátkelők megtisztítását” – írták. Hozzátették: a központi ügyelet folyamatosan kapcsolatot tart a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécserével, kéréseit priorításként kezelik.

A társaság – amíg havazik – első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik.

A mellékutak havasak, takarításukat csak a főutak rendbetétele után kezdik meg.

Az FKF felhívta a figyelmet arra, hogy a télies útviszonyok minden Budapesten közlekedőtől fokozott türelmet és körültekintést követelnek. Az ingatlanok tulajdonosait, üzemeltetőit pedig arra kérték, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

 

Sószóró teherautó ütközött korlátnak az M3-ason

Szalagkorlátnak ütközött egy sószóró teherautó az M3-as autópálya 46. kilométerszelvényénél Budapest irányában – tájékoztatta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerda hajnalban az MTI-t.

Közölték, személyi sérülés nem történt, a mentést a hatvani tűzoltóság végzi.
A mentés idejére a teljes Budapest felé vezető sávot lezárják.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.