A pápa programjai a következő hónapokban

Ferenc pápára vár elődje, XVI. Benedek számos programja. Az egyik legjelentősebb a júliusi ifjúsági világtalálkozó Rio de Janeiróban.

 

 

A brazil városba, ahova mintegy kétmillió fiatalt várnak a világeseményre, a tervek szerint a pápa július 22-én érkezik meg, és 28-án utazik el onnan. Még egyeztetés folyik arról, hogy brazíliai útja alkalmából más országokat is felkeres-e.

Május 12-én egy szentté avatási ünnepség keretében több száz boldogot “emelnek az oltárra”, köztük két latin-amerikait, egy kolumbiai és egy mexikói nőt.

Május 18-án a szentatya a Szent Péter téren találkozik a különböző katolikus mozgalmak vezetőivel.

Az egyházfő júniusban találkozik első alkalommal a különböző országokban szolgálatot teljesítő nunciusokkal, akikkel megvitatja, mit jelent a pápát, mint politikai és vallási vezetőt képviselni.

Június 2-án a pápa szentségimádáson vesz részt, amelyet első ízben közvetítenek a televízión keresztül szerte a világban.

A XVI. Benedek által 2013-ra meghirdetett hit évéhez kapcsolódó események közé tartozik az életvédő világkongresszus, amelyet június 15-én a Vatikánban rendeznek.

Október 26-án és 27-én a Rómába érkező családokkal találkozik Ferenc pápa a hit éve rendezvénysorozat keretében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.