Hétvégi forgalmi változások demonstrációk miatt a fővárosban

Számos rendezvény és demonstráció lesz szombaton és vasárnap a fővárosban, az ezekkel összefüggő forgalomkorlátozások a BKK járatait is érintik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szombaton.

 

 

Március 9-én, szombaton a belvárosban kell forgalomkorlátozásokra számítani, amelyek a 16-os, a 95-ös, a 105-ös, a 109-es, a 115-ös és a 130-as autóbuszok, a 47-es és a 49-es villamosok, valamint a 70-es, a 75-ös, a 77-es és a 78-as trolibuszok közlekedésében okoznak változásokat.

A közlekedési vállalat felhívja a figyelmet, hogy mivel a lezárások egy része hatósági döntés függvénye, ezért az aktuális és pontos közlekedési helyzetről a Facebook-oldalán ad majd tájékoztatást.

Reggel 9 órától várhatóan 18 óráig a Belváros területén több helyszínen is vonulásos demonstrációt tartanak. Az érintett helyszínek: Széchenyi István tér – József nádor tér – József Attila utca – Deák Ferenc tér – Károly körút – Astoria – Múzeum körút – Bródy Sándor utca, majd Múzeum körút – Astoria – Károly körút – Deák Ferenc tér.

A hatóságok a lezárások mértékét a demonstráción résztvevők számától teszik függővé. Az érintett útszakaszon a keresztirányú forgalomban néhány perces korlátozásokra kell számítani.

A Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő rendezvény miatt szombaton várhatóan délután 16 óráig lezárják a XIV. kerületben a Stefánia utat az Ifjúság útja és a Hungária körút közötti szakaszon. A rendezvényhez kapcsolódóan a résztvevők várhatóan kora délután az Ifjúság útja – Kerepesi út – Hungária körút – Mogyoródi út útvonalon vonulnak.

A BKK javasolja a belváros felől a Kerepesi út elkerülését szombaton a déli órákban. Ajánlott kerülőút: Kőbányai út – Könyves Kálmán körút.

Demonstráció miatt reggel 9 órától várhatóan délután 18 óráig lezárják az V. kerületi Alkotmány utca Kossuth Lajos tér és Honvéd utca közötti szakaszát.

A 115-ös busz helyett a BKK javasolja szombaton a zavartalanul közlekedő 2-es villamost, illetve a Jászai Mari tértől északra a 76-os trolit, a 75-ös trolipótló buszt, valamint az M3-as metrót.

Március 10-én, vasárnap várhatóan 14 óra és 18.30 között lezárják a Thököly út Dózsa György út és Stefánia út közötti szakaszát, ezért hatósági döntés esetén módosulhat az 5-ös, a 7-es, a 7E jelzésű, a 173-as és a 173E jelzésű buszok útvonala.

Az autóval közlekedőknek azt javasolják, hogy a Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor – Stefánia út vagy a Dózsa György út – Ifjúság útja – Stefánia út útvonalon kerüljék el a lezárt útszakaszt.

Vasárnap délután a Ferencváros – Újpest focimeccs idején várhatók forgalomkorlátozások. Emiatt délután rövidített útvonalon járnak az 1-es villamosok, módosított útvonalon a 103-as autóbuszok,valamint a különjárati metrószerelvények várhatóan kisebb menetidő-növekedést okoznak majd az M3-as vonalán.    A vasárnap 16.30-kor kezdődő meccs miatt biztonsági okokból gyalogos forgalomelterelések is lesznek, például a népligeti aluljárót a szurkolók érkezése és távozása idején 20-30 perces időtartamra teljesen lezárják.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.