Pénteken lejár az egyetemi, főiskolai jelentkezés határideje

Péntek éjfélig lehet jelentkezést beadni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, egy felvételiző legfeljebb ötöt jelölhet meg közülük.

 

 

A szeptemberben induló képzések listája és a jelentkezés tudnivalói a hivatalos kiegészítéssel együtt megtalálhatók a www.felvi.hu honlapon elérhető felsőoktatási felvételi tájékoztatóban. Fontos, hogy a felvételizők még a jelentkezés benyújtása előtt olvassák át az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket és az egyéb, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat.

Jelentkezni a www.felvi.hu honlap e-felvételi rendszerén keresztül lehet, így egyszerűen és gyorsan adható be a jelentkezés, a csatolandó dokumentumok beérkezése biztosabb, a hibázási lehetőség pedig minimális, mivel nem lehet nem létező szakot megjelölni, illetve a rendszer szűri az informatikailag értelmezhető hibákat. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, az űrlapok kitöltése bármikor folytatható. A végleges jelentkezéseket legkésőbb csütörtökön kell rögzíteni, majd március 11-éig hitelesíteni.

Akiknek nem áll módjukban elektronikusan jelentkezni, azok a papíralapú jelentkezési lapokat beszerezhetik a képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben, az Educatio Nonprofit Kft., illetve az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatán, valamint a kormányhivataloknál (ezek elérhetőségei megtalálhatók a www.felvi.hu-n), ott azonban érdemes előzőleg telefonon érdeklődni a jelentkezési lapok átvételének módjáról.

A felvételi eljárás alapdíja 9000 forint, ezért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni. A lehetséges további két hely megjelöléséért egyenként 2000 forint kiegészítő díjat kell fizetni a jelentkezéskor.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.