2014-ben átalakítja a budaörsi áruházát az IKEA

Az IKEA magyarországi áruházainak értékesítési árbevétele a 2012. pénzügyi évben – 2011. szeptember 1. és 2012. augusztus 31. között – 1 százalékkal nőtt, 34,2 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 33,7 milliárd forint után – mondta Marek Feltl, az IKEA regionális ügyvezető igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 

A tavalyi pénzügyi évben a magyarországi IKEA áruházakat 4,6 millió látogató kereste fel, közülük 2,5 millióan vásároltak, számuk 2 százalékkal mérséklődött.

Kérdésre válaszolva Marek Feltl közölte: a 2012. pénzügyi évben a magyarországi nyereségük az árbevétel 2 százalékát tette ki.

A regionális ügyvezető igazgató az idei tervekről elmondta, hogy budapesti áruházuk eladóterét 1,2 millió eurós beruházással átépítik. 2014-ben a budaörsi áruházat is átalakítják 4 millió euró befektetéssel, és továbbra sem mondtak le egy harmadik áruház nyitásáról Budapesten, de ez utóbbit illetően 6-7 éves távlatban gondolkodnak.

A regionális ügyvezető értékelése szerint az IKEA magyar áruházainak teljesítménye jó a térségben és globális szinten is. Az IKEA a 2012-es pénzügyi évben csoportszinten 4,6 százalékos bővülést ért el, elsősorban a fejlődő országok piacának jó eredményeként. A régióban tavaly Csehországban új áruházat nyitottak, így értek el 2012-ben 5 százalékos árbevétel bővülést, a szlovák piacon pedig változatlan maradt az eladásuk értéke.

Marek Feltl, az IKEA regionális ügyvezető igazgatója az IKEA Örs vezér téri áruháza előtt 2013. január 30-án. Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az IKEA magyarországi áruházainak értékesítési árbevétele a 2012. pénzügyi évben 1 százalékkal nőtt, 34,2 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 33,7 milliárd forint után. MTI Fotó: Soós Lajos

Az IKEA tájékoztatása szerint az elkövetkező időszak növekedésének kulcsterületei a textíliák, a hálószoba és a kültéri bútorok lehetnek.

A regionális ügyvezető hangsúlyozta: a jövőben is arra törekednek, hogy minél több vásárlót elérjenek, a helyi igényekre koncentrálnak, és meg kívánják őrizni piacvezető szerepüket, Magyarországon jelenleg 25 százalék a részesedésük.

Marek Feltl beszámolt arról, hogy az IKEA bővítette a törzsvásárlóknak szóló IKEA Family klubtagjai számára elérhető kedvezményeket, a 2012-es pénzügyi év értékesítési árbevételének több mint 50 százalékát a klubtagok vásárlásai tették ki.

Az elvárásokhoz igazodva a 2016-os gazdasági évtől az IKEA bevezeti az e-kereskedelmet a cseh, a magyar és a szlovák piacon, az elkövetkező hat évben pedig új áruház nyitását tervezik Prágában, Plzenben, Hradec Královéban és Kassán – közölte a társaság.

Az IKEA svéd gyökerekkel rendelkező lakberendezési vállalat, amelyet Ingvar Kamprad 1943-ban alapított. Az IKEA összesen 337 áruházzal rendelkezik 40 országban, a csoport áruházait évente 655 millió látogató keresi fel.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.