Mesterházy az MSZP kormányzási elképzeléseit ismertette Washingtonban

A szocialisták kormányzati elképzeléseit ismertette és a Demokrata Párt kampányszakembereivel tárgyalt a héten Washingtonban Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, aki erről csütörtökön számolt be az MTI-nek az amerikai fővárosban.

 

“Természetesen mindenkit az érdekelt, hogy mi mit tennénk másképpen, ha a szocialista párt hatalomra kerülne, sokkal kevésbé érdekelte partnereimet az, hogy a mostani kormányzat milyen hibákat követ el” – nyilatkozott a pártelnök.

Mesterházy Attila, aki héttagú delegáció élén a héten Washingtonban és New Yorkban  tárgyal, az amerikai külügyminisztériumban találkozott a Magyarországgal, illetve a térségünkkel foglalkozó szakterületi vezetőkkel. Emellett eszmecserét folytatott Tomicah Tillemannal, a külügyminiszter tanácsadójával (a néhai Tom Lantos képviselő unokájával) és Charles Gatival, a Johns Hopkins Egyetem professzorával. A pártelnök a Német Marhall-alap szervezésében politikatudományi szakértőknek előadást tartott a belpolitikai és a gazdasági helyzetről.

Az MSZP első embere találkozott Barack Obama elnök kampányszakembereivel, akikkel az internetes kommunikációról, az adatbázis-építésről és a közvélemény-kutatásról, a választói mobilizációról, valamint a jövőbeni potenciális együttműködésről folytatott megbeszélést. A szocialista küldöttség New Yorkban a Freedom House nemzetközi civil szervezet szakértőivel és a helyi magyarság képviselőivel fog találkozni, valamint részt vesz az ENSZ éves holokauszt-megemlékezésén is.

Mesterházy washingtoni tárgyalópartnereinek és hallgatóságának hangsúlyozta, hogy pártja szerint Magyarországon egyszerre demokratikus-közjogi, gazdasági, szociális és politikai válság van és hogy az MSZP-nek mind a négy krízis megoldásra van “transzparens és reális” programja.

Összefoglalója szerint tárgyalópartnereit elsősorban az MSZP gazdasági elképzelései érdekelték, de hangsúlyosan foglalkoztak a közjogi kérdésekkel is.

“Elmondtam: gazdasági programunk fő célja az, hogy visszaállítsuk a magyar gazdaságpolitika iránti bizalmat, a kiszámíthatóságot, ami szoros összefüggésben áll a jogbiztonság kérdésével” – mondta Mesterházy Attila, hangsúlyozva, hogy pártja komoly erőfeszítéseket kíván tenni a befektetések ösztönzése érdekében.

“Ehhez vissza kell térni a piacgazdasághoz és a gazdaságpolitika fókuszába a növekedést és a munkahelyteremtést kell állítani” – jelentette ki Mesterházy, hozzátéve, hogy a szocialisták szerint ez szorosan összefügg “egy új politikai kultúrának a meghonosításával is, amely nem az erőszakra és az állandó konfrontációra, hanem a határozott érdekérvényesítésre és a párbeszédre, a kompromisszumra és a konszenzuskeresésre helyezi a hangsúlyt”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.