Fidesz: újabb segítséget kapnak a kormánytól a nehéz helyzetben lévők

A Tudásod a jövőd elnevezésű programmal újabb kézzelfogható segítséget kapnak a kormánytól a nehéz helyzetben lévők ahhoz, hogy előrébb lépjenek, egyről a kettőre jussanak – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden az MTI-vel.

 

Kocsis Máté közleményében kiemelte: Magyarország eddigi legnagyobb felnőttképzési programjának köszönhetően százezer ember képezheti tovább magát és növelheti munkaerő-piaci esélyeit, állami támogatással. A lehetőséggel minden 18 év feletti állampolgár élhet, különösen a munkanélküliek, a kismamák, a legszegényebb környezetben élők és a 45 év felettiek.

A Fidesz-kormány egyénenként 90 ezer forintos keretösszeggel támogatja a tanfolyamokat – tette hozzá a kommunikációs igazgató, aki úgy fogalmazott: “A Tudásod a jövőd program példa nélküli lehetőség mindazok számára, akiket korábban az út szélén hagytak”.

Hidas János, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb 17 képző intézmény 317 tanfolyamával bővül az uniós támogatású nyelvi és informatikai képzések kínálata keddtől. Így a most megjelenő új képzésekkel együtt már csaknem tízezer ember számára nyílik lehetőség a tanulásra – közölte.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.