A holdújév közeledtével virágzik a barát- és barátnőbérlés Kínában

A családlátogatások idejeként is szolgáló tavaszi fesztivál közeledtével virágzik a barát- és a barátnőbérlés Kínában, az egyedül maradtak így igyekeznek enyhíteni a családi nyomást.

 

A közös vásárolgatás vagy mozilátogatás óránként 30 jüan (1 jüan=35 forint), a közös étkezés 50, a csókolózás 50-60 jüanos tételt jelent barát vagy barátnő bérlésénél – derül ki a legnagyobb kínai online vásárfórumon, a taobao.com-on olvasható hirdetésekben. A szolgáltatás alapdíja nagyjából 600-3 000 jüan közötti összegbe kerül naponta, a szállás és az utazás költségein kívül.

A kínai társadalomban a legnagyobb családi eseménynek számító tavaszi fesztivál és kínai holdújév idejére többnyire a szülőhelyüktől távol élők is hazamennek, s egy hétig szeretteikkel maradnak. Sok fiatal számára ugyanakkor óriási nyomást és stressz forrását jelenti az ünnep, különösképpen, ha 20-as éveik végén, 30-as éveik elején pár nélkül mennek haza. A probléma megoldásának egyik módja a bérbarát, bérbarátnő bevetése, amely az internet és a mikroblogok korában a legkényelmesebb lehetőség.

Az üzlet az elmúlt években kezdett igazán virágozni, a partner bérlése céljából ráadásul azóta ügynökségek is létrejöttek, amelyek a megadott paraméterek figyelembe vételével keresik ki a legalkalmasabb ajánlatot a hirdetések közül, nagyjából 1 500 jüanos díjért.

A sina.com cikke szerint a szolgáltatást egyre többen veszik igénybe a gyengébb nem képviselői közül, akiket 27 éves kor felett gyakran bélyegeznek “hátrahagyott nőnek” is. Sok esetben ez a megjelölés egyetemet végzett, jó körülmények közt élő hölgyeket jelent, akik nem könnyen és nem szívesen adják fel szabadságukat. “Hátrahagyott férfiakból” is egyre több van. Az ő esetükben a leggyakoribb panasz az, hogy munkájuk nem hagy időt a párkeresésre. A bérleti megoldás ugyanakkor a statisztikák szerint megosztja a társadalmat: a sina.com közvélemény-kutatása során a válaszadó 30 ezer ember 70 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem szívesen élne ezzel a lehetőséggel.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.