Novellapályázatot hirdetnek a visegrádi négyek

Idegen a városomban mottóval novellapályázatot hirdet a lengyel Klodzko 2016 Kulturális Intézet a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával.

 

A Visegrádi Négyek Irodalmi Verseny – Narraton V4 Tournee elnevezésű kiírás keretében Budapestről, Klodzkóról, Brnóról vagy Pozsonyról szóló legjobb elbeszélést keresik – tájékoztatta az MTI-t a pályázat magyarországi partnere, a Magvető Kiadó. A visegrádi négyek: Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia.

A három szabványoldalnál (1800 leütés) nem hosszabb elbeszéléseket március 15-ig lehet elküldeni a narratonv4@gmail.com címre. 2013 áprilisában a lengyelországi két legjobb elbeszélés szerzője meghívást kap a verseny befejezéseként Klodzkóban megrendezendő felolvasásra. Májusban hasonló eseményekre kerül sor a partnerországokban is, ahol a helyi elbeszélők saját munkáikat mutatják be – olvasható a felhívásban. A projekt “azon irodalomkedvelőkre összpontosít, akiknek az érdeklődése nemcsak a kötelező olvasmányokra korlátozódik, hanem akik alkotó módon szeretnék elmélyíteni tudásukat az irodalom és a történelem területén” – olvasható az összegzésben.

A verseny részletes részvételi szabályai a www.narratontournee.eu oldalon találhatók, amelyen a legjobb szövegek is megjelennek majd. “Minden szöveget (négy nyelvi változatban) illusztráció, videó- és hanganyag kíséretében adunk közre – létrehozva egy olyan adatbázist, melyet a jövőben folyamatosan bővíteni szeretnénk” – olvasható a dokumentumban.

A Klodzko 2016 kulturális intézmény 2012 elején azzal a céllal jött létre, hogy bővítse Klodzko régió kulturális programjainak kínálatát, miután a térségbe tartozó Wroclaw lesz 2016-ban Európa Kulturális Fővárosa.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.