A BKV járatai rendben közlekednek, minden vonat elindult

Budapesten a főutak mindenhol járhatók, a BKV járatai szombat reggel rendben elindultak – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A társaság munkatársai éjszaka a legmagasabb készültségi fokozatban dolgoztak a főútvonalak és a mellékutak megtisztításán.

 

A közlemény szerint Budapesten péntek reggel 8 órától változó intenzitással havazott, a csapadék este nyolc óra körül szűnt meg. A közterület-fenntartó mérései szerint Budán 10 centiméter hó esett, Pesten ennél kevesebb.

A társaság az éjszakai műszakban továbbra is a legmagasabb készültségi fokozatban, minden járművével folyamatosan végezte a budapesti főutakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. Ezek megtisztítása után megkezdték a mellékutak takarítását. A hajnali órákban a szóró munkagépek visszatértek a főútvonalakra, hogy a közösségi közlekedésben ne legyen fennakadás.

Első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, a hidakon, a felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik a társaság.

 
Minden vonat elindult, jelentősebb késések nincsenek

Szombat reggel minden, menetrend szerint közlekedő vonat elindult, jelentősebb fennakadások, késések nincsenek a vasútvonalakon – közölte a Mávinform az MTI-vel, hozzátéve: éjszaka több mint ezren dolgoztak a váltók és a peronok takarításán.

A közlemény szerint jelenleg a havazás által a leginkább érintett térségekben – Zala, Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében – sincsenek jelentősebb késések és fennakadások.

A társaság hozzátette: a hótorlaszok felszámolására speciális hóolvasztó gépek, a peronok és az utasforgalmi területek csúszásmentesítésére több tízezer kilogramm mentesítő anyag áll rendelkezésre. Ahol kell, ott a váltókat napközben is folyamatosan tisztítják a MÁV készenléti szolgálatban lévő munkatársai, és a váltófűtő berendezéseket is üzemeltetik.

Ennek ellenére a hóborította területeken és a hóátfúvások körzetében váltóállítási problémák, műszaki hibák előfordulhatnak, ennek következtében egyes személyszállító vonatok menetideje hosszabb lehet. Több állomáson nagyteljesítményű, hótolóval felszerelt mozdonyok állnak készenlétben. Továbbá ha szükséges, a motorvonatok elé nagyobb teljesítményű mozdonyokat állítanak, illetve a vonat előtt közlekedő mozdony takarítja el a szél által okozott hótorlaszokat.

A Mávinform azt javasolja az utasoknak, hogy hosszabb távolságokra a vasutat válasszák, de előzetesen tájékozódjanak a közlekedési körülményekről.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.