Piros riasztás: csak az induljon útnak, akinek feltétlenül fontos

A piros jelzésű riasztás Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye egyes kistérségeiben érvényes a hófúvások miatt. Az OKF azt kéri, hogy az érintett területeken csak az induljon útnak, akinek feltétlenül fontos.

 

Piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye 26 kistérségére hófúvás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek hajnalban. A riasztás az alábbi területekre érvényes: Csorna, Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Sopron-Fertőd, Lengyeltót, Fonyód, Marcal, Körmend, Celldömölk, Csepreg, Kőszeg, Sárvár, Szombathely, Vasvár, Pápa, Ajka, Devecser, Sümeg, Tapolca, Nagykanizsa, Zalakaros, Hévíz, Keszthely, Pacsa, Zalaegerszeg, Zalaszentgrót.

A hótakaróval borított térségekben a viharos, 60-70 km/órát elérő szél hótorlaszokat emelhet! Emellett csaknem az egész Dunántúlon érvényben van első- vagy másodfokú riasztás szintén a hófúvás miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az OKF azt kéri, hogy aki teheti ne induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye azt. Közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

A meteorológiai szolgálat egész napra szóló veszélyjelzése szerint hófúvás miatt csak Heves, Nógrád és Pest megye, valamint a főváros területén nincs figyelmeztetés. Ezenfelül a pénteken várható jelentős mennyiségű hó miatt figyelmeztetések vannak érvényben Veszprém, Zala, Somogy, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint a főváros területén.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.