Zágrábba vitte a Brüsszelbe induló nőt a GPS

Brüsszelbe indult otthonából egy belga nő, de csak Zágrábban vette észre, hogy a GPS rossz irányba vezette – jelentette a horvát sajtó hétfőn belga hírportálokra hivatkozva.

 

Sabine Moreau január ötödikén hajnalban Solre-Sur-Sambre településről az onnan mintegy 75 kilométerre lévő brüsszeli pályaudvarra indult egy barátjáért. Hajnalban felkelt, fogta a lánya autóját, bekapcsolta a GPS-t és beütötte a címet – mesélte a hölgy újságíróknak a Vecernji list ismertetése szerint.

A navigációs rendszer azonban hibázott és tervezett úti célja helyett Brüsszel északi negyedébe vezette, onnan pedig egyre távolabb és távolabb.

“Láttam, hogy útközben különféle nyelvű táblák váltakoznak… Aachen, Köln, Frankfurt, de nem foglalkoztam velük, csak hajtottam tovább” – idézte a 67 éves asszony szavait a Novi List horvát napilap.

Sabine Németországban kisebb közlekedési balesetet okozott, amiért 300 euró büntetést kell majd fizetnie, de ez sem zavarta meg. Megállapította, hogy pihennie kell, aludt egy keveset, majd folytatta az autózást.

Közben fia aggodalmában riadóztatta a belga rendőrséget, mert anyja nem jelentkezett a telefonhívásokra. A rendőrök öngyilkosságra gyanakodva átkutatták az asszony lakását, de hiába.

“Amikor elhagytam a Zágráb táblát, rájöttem, hogy vissza kell fordulnom” – idézi a Jutarnji List is Moreau asszonyt.

A belga nő szombaton reggel indult el otthonról és közel 3000 kilométernyi autózás után hétfőn este érkezett haza – közölték a horvát lapok, térképekkel illusztrálva a történetet.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.