Sorozatos kíbertámadások érik a vezető amerikai bankokat

Vezető amerikai bankok az elektronikus hírszerzésre szakosodott Nemzetbiztonsági Ügynökséghez (NSA) fordultak segítségért, miután a weboldalaikat sorozatos kíbertámadások érték – közölte a The Washington Post.

 

A tavaly szeptemberben kezdődött internetes támadások egyre kifinomultabbá váltak. Az elmúlt hetekben a hackerek naponta akár hét bankot is célba vettek, de mindig csak kedden, szerdán és csütörtökön.

A célpontok között szerepelt egyebek között a Bank of America, a PNC, a Wells Fargo, a Citigroup, a HSBC és a Sun Trust. Noha ez egyértelműen nem bizonyítható, amerikai biztonsági szakértők Iránt gyanítják a háttérben.

Noha adatlopás feltehetően nem történt, a túlterheléses támadások próbára tették az érintett bankok internetes szolgáltatását. Noha a megtámadott pénzintézetek a kíberbiztonság szempontjából a magánszektor legjobbjai közé tartoznak, az amerikai kormányzat fontosnak tartja, hogy a védekezésben együttműködjön a gazdasági szereplőkkel.

2010-ben az NSA a Google-nak nyújtott segítséget, miután a számítástechnikai óriást hackertámadások érték, feltehetően Kínából.

A The Washington Post vasárnapi írása szerint az NSA a világ legnagyobb elektronikus hírszerző ügynöksége, amely azonban az elmúlt 20 év során több olyan cégnek is támogatást nyújtott, amely a Pentgaon szoftverbeszállítója.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.