II. János Pált 2014-ben avathatják szentté

Vatikáni bennfentes forrás szerint nem valószínű, hogy II. János Pál néhai pápát már ebben az évben szentté avatják, amint azt egy lengyel televíziós csatorna tudni vélte.    

 

Giovanni Battista Re bíboros, a Püspöki Kongregáció nyugalmazott prefektusa megerősítette, hogy a szentté avatáshoz szükséges csodálatos “gyógyulásokról vannak fontos bizonyítékaik”, de a Szentté avatási Kongregáció még nem vizsgálta ezeket az eseteket.

Hozzátette, mivel általában legalább egy évet szokott igénybe venni a folyamat, amely során egy-egy csodálatos gyógyulást kivizsgálnak, nem valószínű, hogy II. János Pált még 2013-ban szentté avatják.

Karácsony után egy lengyel televíziós csatornán röppent fel a hír, hogy a néhai pápát akár már idén októberben szentté avathatják.

A Vatican Insider katolikus hírportál értesülései szerint Slawomir Oder prelátus, a szentté avatási eljárás posztulátora (kérelmezője) már összegyűjtötte a szükséges dokumentációt, és hamarosan a kongregáció elé terjeszti a kiválasztott csodálatos gyógyulási esetet. Mielőtt azonban a vatikáni hivatalhoz kerülne az ügy, abban az egyházmegyében is ki kell vizsgálni a gyógyulási esetet, ahol az történt.

Re bíboros szerint valószínűbb, hogy az idén, a hit éve zárásaként VI. Pál pápa boldoggá avatására kerül sor, miután tavaly decemberben XVI. Benedek pápa elismerte erényeinek kiemelkedő voltát.
http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/wojtyla-21228/

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.