Eurovíziós Dalfesztivál 2013 – Három műsorvezető a magyar válogatón

Három műsorvezető közreműködésével zajlik le az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatója, A Dal című műsor a köztelevízióban: Gundel Takács Gábor mellé Novodomszky Éva és Buda Márton csatlakozott.

 

Gundel Takács Gábor hosszú évek óta vezeti a magyar eurovíziós válogatót, illetve a fesztiválok helyszínein is ő a kommentátor. Novodomszky Évának is ismerős a terep, hiszen Gundel Takács Gáborral több éve közvetítik együtt a nemzetközi dalversenyt. A rutinos műsorvezető-párost most ismét összehozta a népszerű műsor – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

Novodomszky Éva a közlemény szerint hangsúlyozta: az idei dalválasztó show-ban az eddiginél is nagyobb szerepet kapnak majd a nézők.

Gundel Takács Gábor kiemelte, hogy a tavalyi volt az első, amikor több válogató műsorban mutatták be a magyar dalokat, és a néző a zsűrivel közösen választotta ki a végső győztest. Ez a formátum bevált, nagy siker volt nemcsak a nézők körében, hanem a zenei szakmán belül is, amit jól mutat, hogy idén az előző 202 után több mint 250 dallal neveztek az alkotók.

Buda Mártont a Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsora, valamint a köztévé hétvégi Ma reggel című műsorának vezetőjeként ismerhette meg a közönség. Ő ezúttal A Dal színfalai mögött készít interjúkat az előadásukra készülő énekesekkel, zenekarokkal.

Az M1-en február 2-tól egy hónapon át látható élő show-műsorokban 30 dal vetélkedik majd. A Dal zsűrijét idén Rúzsa Magdi énekes, Rakonczai Viktor zeneszerző, Walkó Csaba, az Eurovíziós Dalfesztiválon tavaly Magyarországot képviselő Compact Disco énekese, Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa, programigazgató, valamint Csiszár Jenő rádiós műsorvezető alkotja.

Az idén több szerep jut a nézőknek, hiszen a három elődöntőt és két középdöntőt követően a döntőbe kerülő nyolc produkcióból a nézők szavazzák meg, hogy a zsűri által legjobbnak ítélt négy dal közül melyik képviselje Magyarországot a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon a svédországi Malmőben.

Tavaly a Compact Disco a Sound of Our Hearts című dallal 24. lett a bakui versenyen. Az eddigi legjobb magyar eredményt Bayer Friderika érte el, aki 1994-ben Dublinban negyedik lett a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.