Budaörsi régészeti leletek kiállításon Varsóban

Tizenöt hatalmas tablón Mindennap új kaland – ásatások képekben címmel mutatja be a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága a varsói Állami Régészeti Múzeummal együttműködve 10-15 év archeológiai kutatásaink 15 helyszínét és tárgyait vasárnaptól.

 

Keresztes Gábor, a Varsói Magyar Intézet igazgatóhelyettese elmondta az MTI-nek, hogy a 2 méterszer 2 méteres színes fotókon a Varsó egyik elővárosában, Legionowóban levő Történeti Múzeumban az érdeklődők láthatják például a váci székesegyház felújításakor előkerült leleteket.

Ecserből a késő rézkori település szerkezetét fotózták le, bemutatják a Dunakeszin feltárt rézkori edényeket, Abonyban és Cegléden, a Duna-Tisza közén feltárt szarmata és szkíta emlékeket, a biatorbágyi bronzkori temetőt és az ott talált ékszereket, a budaörsi római kori temetőt, edényeket és temetői szekeret.

A magyar régészeti tárlat egy hónapig tart nyitva Legionowóban, majd utazó kiállítássá alakul és a Mazóviai vajdaság több városában is bemutatják – tette hozzá Keresztes Gábor.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.