Világsztárokkal lép fel Budapesten Leslie Mandoki

Világsztárokkal lép fel a budapesti Művészetek Palotájában február közepén az évtizedek óta Németországban élő Leslie Mandoki (Mándoki László), aki azonban nem január eleji hatvanadik születésnapját, hanem jam session formációjának két évtizedes fennállását ünnepli a koncerttel.

 

Korábbi bejelentés szerint az eseményen közreműködik Jack Bruce (Cream), Bobby Kimball (Toto), Chris Thompson (Manfred Mann´s Earth Band), Nick van Eede (Cutting Crew), Greg Lake (Emerson Lake & Palmer), Randy Brecker, Bill Evans, Al Di Meola, John Helliwell (Supertramp), Peter Maffay, Chaka Khan.

Leslie Mandoki a Münchenhez közeli Tutzing-ban lévő stúdiókomplexumában – Chaka Khannal közös detroiti és Al Di Meolával való New York-i fellépésére készülődve – az MTI-nek arról beszélt: egy napig próbálnak majd a budapesti fellépés előtt közösen; “mindenkinek játsszuk egyik-másik klasszikusát, és a Soulmates-nótákat”. Egyelőre három és fél órás a tervezett repertoár, amiből még húzniuk kell. Hogy mi esik ki, arról végső esetben majd a zenekarvezető dönt, tette hozzá.

Az időzítés kapcsán azt közölte: miközben legutóbbi stúdióalbumán is az a hitvallás szerepel, “I am ageing but not getting old” (azaz korosodom, de nem vagyok öreg), a nagy művészek – köztük Jimi Hendrix, Janis Joplin,  Kurt Cobain vagy épp Amy Winehouse – példája pedig azt mutatja, hogy “a zenésznek 27 évesen meg kell halnia”.

“Nekem ez nem jött össze, azóta a huszonnyolcadik évemben vagyok” – mondta a zenész-producer. Hozzátette, eszébe nem jutott, hogy nagy eseménnyé tegye saját hatvanadik születésnapját. Eredetileg arra gondolt zenész barátaival, hogy a Man Doki Soulmates fennállását ünneplik meg.

Azt tervezték, hogy egy-egy koncertet adnak Münchenben, Berlinben és Budapesten, de végül csak az utolsó helyszín maradt, hogy minden figyelmet erre összpontosítsanak – jegyezte meg. “Ez egy ilyen kis hazafias dolog volt a részemről” – mondta, megjegyezve, hogy e kétszáz ember révén nagyobb delegáció érkezik Budapestre, mint az olimpiai megnyitóra.

Leslie Mandoki megjegyezte, a nemzetközi zenei élet mellett a német kormány, az ottani gazdasági és médiaélet számos vezetője, de a bajor miniszterelnök is ott lesz a magyar fővárosban.

Arról, hogy kiből válhatna a magyarországi zenészek közül európai vagy világsztár, Leslie Mandoki az MTI-nek azt mondta, “Ákos bármikor lehetne”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.