Lakossági Fórum lesz a JMMK-ban

 

2013. január 16-án, a Jókai Mór Művelődési Központban lakossági fórumot tartanak a Kőhegy és környéke Lk-1VÉD jelű építési övezetbe sorolt ingatlanok érintett tulajdonosainak tájékoztatása céljából, a Budaörs egyes területeire vonatkozó Helyi Építési Szabályzat önálló módosítására vonatkozó Rendelet-tervezet tartalmáról.

 

 

MEGHÍVÓ Lakossági Fórumra
Tisztelt Lakosok! Tisztelt Érintettek!

Budaörs Város Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala megbízásából a Budaörsi Városfejlesztő Kft. ezúton hívja meg a Kőhegy és környéke ingatlantulajdonosait

2013. január 16-án (szerdán)
a Jókai Mór Művelődési Központban
(2040 Budaörs, Szabadság út 26.) 17.00-19.00 óra között
tartandó lakossági fórumára.

A lakossági fórum megszervezésének célja a Kőhegy és környéke Lk-1VÉD jelű építési övezetbe sorolt ingatlanok érintett tulajdonosainak tájékoztatása a Budaörs egyes területeire vonatkozó Helyi Építési Szabályzat önálló módosítására vonatkozó Rendelet-tervezet tartalmáról.

A fórum keretében bemutatásra kerülő Rendelet-tervezet célja a Kőhegy ismert beépítési és felszíni vízelvezetési problémáit figyelembe vevő szabályozás elkészítése, mely a jelenleg is érvényben lévő, és 2013. május 31-ig tartó, Kőhegy és térsége építési övezetbe sorolt ingatlanaira vonatkozó építési tilalom lejártával egy időben léphet hatályba.

A tervezett módosítás által a kisvárosias, egyedi karaktert és beépítés jegyeit magán hordozó terület kialakult jellegének megőrzése, védelme, az alápincézett területek állékonysága, a terület felszíni víz elvezetési problémakörének megfelelő kezelése megoldható.

Az esetlegesen már felmerült, a terület fejlesztésével, a szabályozási terv módosításával kapcsolatos észrevételeiket az alábbi e-mail címre várjuk:
info@budaorsivarosfejleszto.hu

A megküldött javaslatokat a lakossági fórum keretében közösen vitatjuk meg a helyszínen felmerülő kérdésekkel együtt. A rendezvényen részt vesz Kálóczi Imre önkormányzati képviselő, Márkus Gábor statikus, a Budaörsi Városfejlesztő Kft. képviseletében dr. Nagy Béla szakértő, és a Polgármesteri Hivatal szakemberei.

A lakossági tájékoztatással párhuzamosan zajlik a BHÉSZ Kőhegy területére vonatkozó módosítása szakmai egyeztetésének első fordulója. A döntéshozók jogszabályban meghatározott szereplők, szakmai véleményéről és a beérkező lakossági észrevételekről történő tájékoztatását követően, várhatóan tavasszal kerül sor a terv végső lakossági és szakmai véleményeztetésére.

Minden érintett lakos részvételére számítunk!

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.