Rezgő villa segíthet a lefogyásban

Speciális rezgő villa jelentheti a megoldást a túlsúllyal küzdők számára – legalábbis kifejlesztői szerint.

 

A HAPIfork elnevezésű evőeszköz elektromos érzékelő segítségével méri, hogy használója milyen gyorsan eszik, és azonnal jelez, ha az előírtnál szaporább falatozást észlel. A készülék időről időre kicsivel növeli a falatok közötti szünetek hosszát, így használója egyre kevesebb ételt eszik.

A speciális villa kifejlesztői szerint az embereknél nagyjából húsz perc evés után jelentkezik a természetes jóllakottság érzése, így amennyiben csökken az ezen idő alatt elfogyasztott étel mennyisége, az értelemszerűen súlyvesztéshez vezet – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

A Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai kiállításon bemutatott készülék az emésztési problémák és a savas reflux okozta kellemetlenségek visszaszorításában is segíthet.

Az elért eredményeket számítógépen, illetve okostelefonon lehet nyomon követni, kezdetben USB-összeköttetés révén, ám a fejlesztők már dolgoznak a bluetooth-os verzión is. Maga a villa mindkét esetben levehető lesz, így mosogatógépben is tisztítható.

A készülék figyelemmel követi az egyes étkezések időtartamát, a villa használatának gyakoriságát és a falatok közötti szünetek hosszát: amennyiben használója túl gyakran, vagy túl gyorsan eszik, a készülék rezegni kezd a szájában, és figyelmeztető fényt bocsát ki.
(http://www.telegraph.co.uk/technology/ces/9784616/CES-2013-connected-fork-helps-you-lose-weight.html)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.