Három tűzoltóautó vonult ki egyetlen mókus mentéséhez egy brit városban

Nagy erőkkel vonultak ki brit tűzoltók egy mókus mentéséhez: három kocsival száguldottak a helyszínre.

 

Az eset Watfordban történt. A mókust nem fáról kellett lemenekíteni, hanem vízből kisegíteni. Az állat belepottyant a város közepén lévő tóba, és képtelen volt felmászni a part meredek betonfalán. Egy idő után feladta a próbálkozást, és bevette magát a tó parányi szigetére, amely csak pár méterre van a parttól. Járókelők riadóztatták a tűzoltókat, akik végül elfektettek két létrát a part és a sziget között, buzdítva a mókust, hogy használja hídnak. Az állat élt a lehetőséggel, és bár először megint hideg fürdőt vett, sikerült elúsznia a létrához és azon a partra szaladnia.

A tűzoltóktól megkérdezte egy helyi politikus, hogy ugyan miért kellett ekkora hűhót csapniuk egy szürkemókus megmentéséért, mire azt a választ kapta, hogy általában három autót küldenek ki, ha embert kell kimenteni vízből – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Az Amerikából importált szürkemókus amúgy nem túl népszerű brit földön, mivel miatta fogyatkozott meg drámaian a hagyományos, vörös színűek népessége, egyszerűen kiszorítja életteréből a szürke a vöröst.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.