Karcagi baleset – Csíkszentgyörgyiek az áldozatok

Egy Magyarországra áttelepült csíkszentgyörgyi család négy tagja és egy szomszédjuk halt meg a Karcagnál vasárnap történt tragikus balesetben – tudta meg az MTI székelyföldi forrásokból.

 

Az MTI úgy tudja, egy a Hargita megyei Csíkszentgyörgyről származó, évek óta Magyarországon élő testvérpár, valamint egyikük felesége és gyermeke utazott az autóban, amelynek mind az öt utasa életét vesztette a balesetben. A kocsit feltehetően egy szintén székelyföldi szomszédjuk vezette: ő is meghalt az ütközésben.

Az MTI értesülései szerint a négy felnőtt közül ketten román állampolgárok, a másik két áldozat román-magyar kettős állampolgár volt.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két személygépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott. A helyszínen három férfi és egy nő vesztette életét. Az autóban velük tartózkodó csecsemőt életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte a debreceni Kenézy kórházba, de az életét nem sikerült megmenteni.

Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint a felnőttek 30 és 35 év közöttiek voltak.

A megyei főkapitányság sajtószóvivője kora délelőtt a helyszínen elmondta, hogy egy francia rendszámú terepjáró Debrecen irányába haladt, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő magyar rendszámú személyautóval. A terepjáróban ülő három ember egyike sem sérült meg.

Pásztorné Kovács Ágnes az MTI kérdésére vasárnap délután annyit mondott, hogy a balesetet okozó jármű 24 éves, moldovai állampolgárságú vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette. A karambol további részleteiről, így az áldozatok nemzetiségéről és koráról a rendőrség nem ad tájékoztatást – tette hozzá.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.