Karcagi baleset – Öten vesztették életüket, köztük egy csecsemő

Öt ember, négy felnőtt és egy csecsemő halt meg a vasárnap reggel Karcagnál történt baleset következtében – közölte a rendőrség. A 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két gépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott. A balesetet okozó jármű vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette.

 

Az eddigi információk szerint egy francia rendszámú terepjáró Debrecen irányába haladt, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő magyar rendszámú személyautóval.

A vétlen járműben öten utaztak, négy felnőtt a helyszínen meghalt, egy csecsemőt életveszélyes sérülésekkel  mentőhelikopter vitt Debrecenbe, a Kenézy kórházba, de az életét nem sikerült megmenteni.

Szentgyörgyi János, a kórház szóvivője újságíróknak elmondta, hogy a körülbelül hat hónapos fiúgyermekkel  8.36 perckor érkeztek meg a mentők, és már akkor tudható volt, hogy a gyereknek súlyos agyi sérülései vannak. A koponyája több helyen is eltört, az agytörzs “szinte megsemmisült”. Az orvosok csaknem három órán át küzdöttek az életéért, de 11.52-kor meghalt.

A terepjáróban utazó három ember közül senki sem sérült meg.     A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy a francia rendszámú személygépkocsit egy moldáv állampolgár vezette, a férfit őrizetbe vették.

Az érintett útszakaszon a helyszínelés végéig teljes útzár volt érvényben.

Rendőr helyszínel és tűzoltók végzik a műszaki mentést két összeroncsolódott jármű közelében, melyek frontálisan ütköztek a 4-es főút 164-es kilométerénél, Karcag külterületén 2013. január 6-án. A balesetben a vétlen, magyar rendszámú szamélyautó öt utasa közül négy felnőtt: három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, míg egy csecsemő, akit életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak kórházba a debreceni Kenézy Kórházban halt meg. A balesetet okozó francia rendszámú gépkocsi három utasa sértetlenül úszta meg a karambolt. MTI Fotó: Bugány János

 

Csíkszeredaiak lehetnek az áldozatok

Csíkszeredaiak lehetnek a Karcagnál vasárnap történt tragikus baleset áldozatai, az MTI értesülései szerint a négy felnőtt közül ketten román állampolgárok, a másik két áldozat román-magyar kettős állampolgár.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két személygépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott. A helyszínen három férfi és egy nő vesztette életét. Az autóban velük tartózkodó csecsemőt életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte a debreceni Kenézy kórházba, de az életét nem sikerült megmenteni.

Az MTI információi szerint három felnőtt vezetékneve azonos. A csecsemő állampolgársága, neve és születési dátuma ismeretlen, az ő személyi okmányai ugyanis nem kerültek elő az összeroncsolódott autóból.

Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint a felnőttek 30 és 35 év közöttiek voltak.

A megyei főkapitányság sajtószóvivője kora délelőtt a helyszínen elmondta, hogy az eddigi információk szerint egy francia rendszámú terepjáró Debrecen irányába haladt, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő magyar rendszámú személyautóval. A terepjáróban ülő három ember egyike sem sérült meg.

Szentgyörgyi János, a Kenézy kórház szóvivője újságíróknak elmondta: a körülbelül hat hónapos fiúgyermekkel reggel fél 9-kor érkeztek meg a mentők, és már akkor tudható volt, hogy a gyereknek súlyos agyi sérülései vannak. A koponyája több helyen is eltört, az agytörzs “szinte megsemmisült”. Az orvosok csaknem három órán át küzdöttek az életéért, de nem sokkal dél előtt meghalt.

Pásztorné Kovács Ágnes az MTI kérdésére vasárnap délután annyit mondott, hogy a balesetet okozó jármű 24 éves, moldáv állampolgárságú vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette. A karambol további részleteiről, így az áldozatok nemzetiségéről és koráról a rendőrség nem ad tájékoztatást – tette hozzá.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.