MSZP: igazságtalan az egységes rezsicsökkentés

Az MSZP igazságtalannak tartja a rezsiköltségek egységesen tízszázalékos csökkentését. Lukács Zoltán, a szocialisták frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: pártja differenciált, a szegények terheit nagyobb mértékben enyhítő rezsicsökkentést tartana kívánatosnak.

 

Igazságtalan, hogy azoknak is tíz százalékkal csökkennek a rezsiköltségei, akik a fedett medencéjűket fűtik annyi pénzből, mint amennyit mások egy év alatt költenek a lakásuk fűtésére – mondta, megjegyezve, hogy a leggazdagabbak segítését nem tartják indokoltnak.

Kitért arra is, hogy a kormány első intézkedéseinek egyikeként megígérte a rezsiköltségek befagyasztását, ám azok az elmúlt két évben folyamatosan emelkedtek.

Hozzátette: nem tudni, a januári tízszázalékos csökkentés után mikor emelkedhetnek újra az árak, és azt sem, hogy mi lesz a díjhátralékosokkal, illetve a legkiszolgáltatottabb emberekkel, azokkal, akik fával fűtenek.

Lukács Zoltán bírálta a kormányoldalt, amiért nem vette napirendre a parlamentben a fagyhalál elleni alap létrehozását célzó MSZP-s kezdeményezést. A javaslat másfél hónappal ezelőtti benyújtása óta ötvenen fagytak meg az országban, többségük saját otthonukban – mutatott rá, és úgy vélte, hogy ezért azok a kormánypárti politikusok is felelősek, akik nem támogatták az indítvány megtárgyalását.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.