Ünnepi ételosztás országszerte

Országszerte élelmiszert osztanak a segélyszervezetek munkatársai és önkéntesek a rászorulóknak az ünnepek előtt és után.

 

Ebéddel, teával és egyéb ajándékokkal várja a rászorulókat a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége mások mellett Szalóki Ági énekesnő, Fischer Iván karmester és Falusi Mariann műsorvezető részvételével december 24-25-26-án a budapesti Blaha Lujza téren. A téren naponta mintegy 1300 főt szolgálnak ki, országosan több mint 6 ezer adaggal készülnek e napokra. Óbudán szombaton osztanak ételt: a Vörösvári úton, a Flórián térhez közel eső Faluház előtti területen 12 órától várják a nélkülözőket. A csillaghegyi központ az ünnepek közötti időszakban is folyamatosan nyitva áll a látogatók előtt.

A krisnások december 22-én Egerben és Somogyvámoson, 23-24-én Debrecenben és Kecskeméten, 28-án Szolnokon, 29-én pedig Szegeden osztanak ételt alkalmanként több száz főnek.

Ételosztást tart 24-25-26-án délután Nagykanizsa Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata, Nagykanizsa önkormányzata, a nagykanizsai rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Szervezete, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban.

Az Ökumenikus Segélyszervezet vasárnapig naponta mintegy 1000 adag ételt oszt a hajléktalanoknak és a rossz szociális körülmények között élő családoknak Budapest XIII. kerületében, az Országbíró utcai intézménye mögötti téren. Szombaton Kovács Kokó István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, D. Tóth Kriszta, Keresztes Ildikó és Wolf Kati segédkeznek, vasárnap a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei látják vendégül a rászorulókat egy tál meleg étellel.

A segélyszervezet debreceni intézményében december 24-25-26-án 100-100 adag meleg ételt osztanak. A gyulai intézményben december 25-26-án 12 órától, valamint december 31-én 18 órától kapnak melegételt a rászorulók. A népkonyha munkanapokon működik, az intézmény pedig folyamatosan nyitva tart.

Nyíregyházán, Szolnokon, Veszprémben, Várpalotán, Pápán és Budapesten hatvanezer ételadagot oszt a rászorulóknak az év végi ünnepek előtt és alatt a Bige Holding Csoport. Az érintetteket 14 nyíregyházi karitatív szervezet választja ki, s ételjegyet ad a rászorulóknak, akik az éttermet felkeresve helyben fogyasztják, vagy vihetik el onnan az ételt. Több szervezet maga szállítja el az étteremből az ételadományt és a gondozottjai között a telephelyén osztja ki.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.