Időjárás-jelentés

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, párás, helyenként ködös marad a levegő.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

 
Az időjárási helyzet Európában
——————————
A kontinens nyugati, délnyugati részén változékony, gyakran felhős, esős, de ennek ellenére enyhe időjárás a jellemző. A kora délutáni órákra a Pireneusi-félszigeten többfelé 15 fok fölé melegszik fel a levegő. Ezzel szemben a szárazföld keleti, északkeleti részén egy anticiklon hatására csendes, de fagyos, hideg az idő. Napos, illetve borult, párás helyek egyaránt előfordulnak; számottevő csapadékot sehonnan sem jelentenek. A hőmérséklet napközben is fagypont alatt, sőt a Kelet-európai-síkságon -10, -15 fok között alakul. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig egyre inkább a nyugat-európai ciklon melegfrontja alakítja.

 

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig
—————————————————
Erősen felhős vagy borult lesz az ég, párás, helyenként ködös marad a levegő. Csupán szombaton, főleg az északi tájakon lehetnek kevésbé felhős területek, ott éjszaka sűrű köd képződik. Szombaton a Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás, másutt szemcsés hó. Hajnalban az Alpokalján, napközben a Tiszántúl kivételével másutt is egyre többfelé várható havazás, amelyet a Nyugat-Dunántúlon eső, délutántól máshol fagyott eső, ónos eső vált fel, de estig az Északi-középhegység térségében hó valószínű. A délkeleti, déli szél holnap a Kisalföldön megélénkül, időnként megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, -5 fok között alakul, de a kevésbé felhős helyeken -10 fok közelében valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire +1, -4, de a Nyugat-Dunántúlon 2, 4 fok között várható.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.